Založ si blog

Družkovka je revanš za Makejevku

Pre tých, čo nesledujú iné ako slovenské médiá: Americkí operátori s ich ukrajinskými spolubojovníkmi udreli z HIMARSov na Nový rok na školu v Makejevke, kde spali mobilizovaní ruskí vojaci. Okolo 60 mladých ruských vojakov zabili. – Toto bolo aj v slovenských médiách -dokonca na prvej strane dva dni spolu s fotografiami.

V slovenských médiách sa ale zďaleka takej popularite zatiaľ netešia iné zábery a správy. Čerstvé- z dneška. O nich u nás vyšla iba stručná informácia, že Rusi dnes ráno zničili zimný štadión v Doneckej oblasti. Takže na doplnenie: ten štadión bol mestečku Družkovka, ktoré je obsadené ukrajinskými vojakmi. Zimný štadión už dávno nie je v prevádzke. Miesto ľadu tam boli stovky matracov na ktorých aj dnes ráno spali ukrajinskí vojaci. Niektorí práve odchádzali do susednej haly, kde sa vykladajú firemnými logami maskované vojenské kamiony a montujú americké raketomety HIMARS. Iní vojačkovia iba vstávali. V rannej aktivite ich náhle vyrušili ruské rakety. Po zásahu zostali na štadióne mŕtve telá a v susednej hale ďalšie telá a zničené odpaľovacie zariadenia a rakety do HIMARSov.

Tragédia. Na jednej i na druhej strane. Boj na fronte-to je samý útok a protiútok. Samý atak a kontraatak. Úder a protiúder. Revanš za revanšom. Až pokiaľ sa obe strany nerozhodnú akceptovať status quo, vyhlásiť prímerie a začať rokovať o mieri teda o nejakej kompromisnej mierovej zmluve.

Dožijeme sa čohosi takého na Ukrajine v roku 2023 ? Pokiaľ budú o Ukrajine v médiách vypisovať také, prepáčte za výraz- koniny- aké o zimnom štadióne v Družkovke napísal slovenský „expert“ Duleba, -tak k mieru nikdy nedôjde. Cieľom pánov ako Duleba je iba prilievať oheň do ohňa. Dulebovi je jedno, že na youtube existujú zábery zvnútra haly, v ktorej nebol žiaden ľad-iba samé matrace, lebo už dávno nebola štadiónom ale slúžila ako vojenská ubytovňa. On bude štvať proti účasti Rusov v medzinárodných športových organizáciách s pokojom v duši. Jemu je jedno, že aj francúzski novinári potvrdzujú, ako úder na tzv. zimný štadión zasiahol raketomety Vampire a „vojenské zariadenia“. Po slovensky , americké Himarsy…-Čo robili raketomety v areáli „zimného štadióna“ ?

Predpokladom mieru na Ukrajine je, aby ľudia hovorili a písali pravdu. Len pravda, aj nepríjmená, privedie k mieru. Nič iné, než pravda.

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965870x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie