Založ si blog

Zelenskij-pod paľbou Fox News- traja slovenskí skrachovanci mu ponúkli naše peniaze

Niektorí západní novinári a politickí analytici pri spomenutí Zelenského nevedia, na ktorú nohu skôr skočiť, aký oslavný trilok z úst vypustiť. / U nás napríklad Mesežnikov…/. Popredné médiá vyhlásili Zelenského za muža roka a za najvplyvnejšieho politika Európy. Zdôvodňujú to tým , že Zelenskij dokázal takmer všade dosiahnuť, čo chcel resp. dostať, čo pýtal. Inak povedané, Zelenskij je najúspešnejším žiadateľom o almužnu na svete. /Chcel som použiť jedno slovo na „ž“, ale administrátor by ma zrušil/.

Zo strachu pred administrátorom použijem teraz charakteristiku Zelenského z úst populárneho moderátora amerických „Fox News“ Tuckera Carlsona. Na pozadí celkovej pomoci, ktorú USA Zelenskému doposiaľ poslali a ktorá je už vyše 100 mld USD, – zhodnotil Carlson ďalšie požiadavky Zelenského zhruba nasledovne /parafráza/:

Čože ? Akýsi fanatický blázon v ošúchanej bejzbolke požaduje peniaze na odstránenie kritických problémov v ekonomike ? Nám stačia naše vlastné problémy. Takže kráčaj od nás, troll ! My ťa už ani poznať nechceme. Rozum sme ešte netratili. -Takže ten chalanisko chce svoje paprče položiť na našu americkú kasičku ?

-My Američania Zelenskému nie sme nič dlžní. NIČ. Veľa úspechov, priateľ náš. – A bodka.

Tak toto naložil Zelenskému na chrbát moderátor populárnej relácie v poprednej americkej spravodajskej televízii Fox News. My Slováci sme síce Zelenskému ešte 100 mld USD neposlali, ale obávam sa, že po prepočte na obyvateľa alebo na náš HDP sme za Američanmi v tesnom závese. A možno už aj pred nimi.

-Ozaj, koľko miliónov eur už od roku 2014 činí celková pomoc Slovenska Ukrajine ? Mám na mysli pomoc materiálnu, vojenskú, humanitárnu. Pomoc spočívajúcu vo vývoze zbraní, elektriny, surovín, opravárenských služieb, potravín, liekov, zdravotníckych potrieb, pomoc pri starostlivosti o utečencov, pri vzdelávaní ukrajinských študentov a pod. Aká veľká je táto pomoc v hodnotovom vyjadrení ? V USA je tento údaj verejne dostupný. Ako je to na Slovensku ? -Ale pravdu…

PS: Dnes v Kyjeve ponúkli tzv. balík zimnej pomoci krachujúci ministri Hirman, Naď a Káčer. Traja skrachovanci ponúkajú banderovcom ďalšie peniaze. Koľko miliónov z našich peňazí to bude tentokrát ?

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965734x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie