Založ si blog

Jasajúci dav v Chersone ako „street art“

Bývalý Putinov poradca SergejMarkov bol v našich médiách v týchto dňoch prekvapivo často citovaný. Západným propagandistom sa asi veľmi dobre počúvala jeho konštatácia, že „ústup OS RF z Chersonu je najväčšou geopolitickou porážkou od vzniku RF“. Mimochodom, Markova v Rusku za to ihneď zahriakli, lebo najväčšou geopolitickou porážkou nezávislej RF bola podľa nich absencia vojenského zásahu v 2014, keď banderovci protiústavne získali moc a začali masovo vraždiť Rusov v Odesse, Charkove, na Donbase. Ak by bolo Rusko urobilo špeciálnu operáciu vtedy, dnes na Ukrajine ľudia neumierajú.

Nuž tento tak s obľubou citovaný Markov dnes okomentoval zábery „rozjasaných ľudí“ – údajných obyvateľov Chersona, oslavujúcich svoje oslobodenie. Markov má svoje zdroje-veď v Chersone určite zostali nejakí pro-ruskí informátori. A podľa nich rozjasaní ľudia vyšli z autobusov, ktoré do mesta prišli spolu s ukrajinskými vojakmi. Roztiahli svoje zástavy a začali sa veseliť. Pekný street art. Pekný performance. Pekné pouličné divadlo. Účinkujúci /do civilu prezlečení vojaci a vojačky UA dokonca s detičkami/ si pred kamerami zajasali a potom nasadli do autobusov a odišli.

Markov hodnotí toto mediálne predstavenie ako celkom úspešné. V propagande Ukrajinci nad Ruskom skutočne vyhrávajú, Ich cieľovou skupinou sú naivní, ľahko manipulovateľní ľudia v Európe a zámorí. Vrátane Slovenska. Naši propagandisti to vedia. Preto sa nainscenované zábery objavujú aj v našich televíziách.

Ó svätá prostota. U koľkých ľudí to funguje…

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965663x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie