Založ si blog

Vzťah Pellegriniho k Republike ako alibi

Peter Pellegrini sa v poslednom čase dosť ostro vymedzuje voči strane Republika a jej lídrovi, europoslancovi Uhríkovi. Najčastejšie ho nazýva „fašistom“, alebo „nacistom“, prípadne extrémistom. Pripisuje mu azda všetko zlo spáchané počas 2.sv.vojny, všetky prejavy intolerancie a neznášanlivosti, ktoré sa na Slovensku po 1989 vyskytli. Jednoducho, Uhrík a Republika sú pre Pellegeriniho obetné baránky, ktoré na seba berú všetky hriechy sveta.

Pellegrini do úvahy neberie fakty. Nezohľadňuje, že Republika je nová a úplne samostatná strana, ktorá ani v stanovách a ani v každodennej politickej praxi nemá resp. nespravila nič také, čo by sa dalo hodnotiť ako „fašistické“, rasistické, homofóbne či extrémistické. Jediným hriechom, na ktorý sa Pellegrini pri nadávaní na Republiku odvoláva, je akýsi „dedičný hriech“ teda to, že členovia strany Republika v značnom počte boli predtým členmi strany ĽSNS-Kotlebovci. Nuž áno, boli-ale práve preto, že sa nestotožňovali s Kotlebovým radikalizmom, odišli a vytvorili si novú starnu. Stranu, ktorá je voči ĽSNS kritická, ozvláštnená dokonca aj osobnými animozitami jej predstaviteľov. Pellegrini však procesu emancipácie členov Republiky jednoducho „neverí“. Bez dôkazov, bez faktov tvrdohlavo tvrdí, že LSNS či Republika,-všetko jedna „banda“.

Zaujímavý postoj, keď to porovnáme s Pellegriniho postojom k iným odídencom z LSNS. Napríklad ku nádejným novým akvizíciam vládnej strany Sme rodina: k bratom Kuffovcom a p.Tarabovi. Tu už P.Pellegrini nie je až taký nezmieriteľný, aj keď iste ani týchto konzervatívcov nepochybne veľmi nemiluje.

Čím si vysvetliť nezmieriteľnú nenávisť P.Pellegriniho k Republike ? Nuž vysvetlení by bolo iste mnoho. Dovoľte mi, aby som ponúkol jedno-jediné, ktoré je ale podľa mňa to najdôležitejšie. Je ním fakt, že prieskumy verejnej mienky – naposledy dnešný prieskum agentúry Polis Slovakia ukazujú s doslova železnou pravidelnosťou na možnosť vzniku ľavicovo-národnej vládnej koalície: SMER SSD + HLAS SD + Republika /event pri spoločnej kandidátke Smeru a SNS/. Podľa dnešných údajov Polisu by ľavicovo-národná koalícia mala možnosť vládnuť pomocou ústavnej väčšiny.

Pre Pellegrinoho je perspektíva takejto vlády asi ako nočná mora. Voliči Hlasu by ju prevažne akceptovali, no Pellegrini a jeden či dvaja jeho najbližší spolupracovníci však ani za svet. Títo krypto-liberáli majú vysnívanú inú vládnu konšteláciu: SaS + PS + Hlas. /Prípadne vystuženú o „maďarov“ alebo „kádéhákov“ alebo nový subjekt z okruhu liberálneho krídla OLaNO/. Pellegrini je hodnotovo jasne zameraný na liberálne a stredoľavé koordináty. Pellegrini však vie, že značná časť jeho voličov by odmietnutie vlády so Smerom a uprednostnenie SaS a PS považovala za tvrdú zradu. Za začiatok konca Hlasu v ďalšom volebnom období. Pellegrini robí preto všetko, aby sa priamemu odmietnutiu Fica a Smeru vyhli. Hladajú na to iný, nepriamy zástupný dôvod. – A tým je práve „fašistická“ Republika…

Uhrík a jeho Republika sú pre Pellegriniho ideálne alibi, ako odmietnuť vládu so Smerom a spojiť sa s tými, ktorých mu predpísala istá zahraničná ambasáda: s SaS a PS. Pre Pellegriniho politickú budúcnosť je Republika taká dôležitá, že ak by neexistovala, musel by si ju Hlas vymyslieť. Našťastie Republika existuje – a tak sa k nej vymýšľa iba jej akože „fašistická“ legenda.

Poviete si, ale veď Hlas a Smer sa kvôli vláde nemusia spojiť len s Republikou. Sú tu predsa aj iné strany: SaS, PS, KDH, – a Sme rodina.- Tí, čo pracujú na budúcej vláde SaS+Hlas+PS však už aj tieto možnosti dávno znefunkčnili. Všetci predstavitelia SaS, PS či KDH príp. aj „maďarov“ sa už dávnejšie zadušili, – že „s Ficom nikdy“. Minulý týždeň sa k nim s rovnako razantným „apage satanas“ na adresu Fica dal počuť aj Boris Kollár. Takže mosty sú pre vládnu účasť Smeru mimo spojenia s Hlasom a Republikou definitívne spálené. Jedinou nádejou je spomenutý najlogickejší a voličmi Hlasu, Smeru a Republiky požadovaný variant Smer+Hlas+Republika.

-Pellegrini zjavne v najbližšom čase urobí všetko pre odplašenie takejto možnosti. Nie priamo-útokom na Fica a Smer, ale „čuštonky“, nepriamo cez útoky na „fašistickú“ Republiku. Čím budú parlamentné voľby bližšie, tým bude Republika pána Uhríka a spol. pre Pellegriniho fašistickejšia, nacistickejšia, rasistickejšia, – jednoducho fúúúúj.

V politike platí: nikdy nehovor nikdy. Platí to aj pre vzťah Hlasu a Repuliky ? Zmení sa napokon predsa len niečo, kým prídu parlamentné voľby ? Čo myslíte Vy, priatelia ?

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1964900x
Priemerná čítanosť článkov: 4689x

Autor blogu

Kategórie