Založ si blog

Hamran to slniečkárom riadne pokazil

Policajného prezidenta Hamrana som doposiaľ ešte nemal dôvod chváliť. Ale tak, ako šikovný človek občas urobí chybu, tak aj jeho náprotivok občas správne zaboduje. Presne toto sa včera stalo Hamranovi na jeho tlačovej konferencii. Hamran na nej de facto úplne narušil slniečkársko-liberálnu legendu o tom, že vražda na Zámockej bola vyústením dlhodobej cieľavedomej snahy homofóbnej scény o zničenie LGBTI komunity. Nie nebola. Obeťou vraha sa síce stali dvaja členovia LGBTI komunity, no oni boli podľa Hamrana iba náhradný cieľ, vrahov plán „B“ alebo dokonca „C“ potom, ako sa mu nepodarilo uskutočniť hlavný plán – vraždu premiére Hegera a ako sa mu nepodarilo uskutočniť ani útok na židovskú komunitu.

Vrah zo Zámockej vo svojom chorom pudení po zločineckej sláve napokon siahol po cieli najmenej rizikovom – po vražde gayov. Nebola to však jeho pôvodná a hlavná intencia-skôr strašidelná improvizácia.

Hamran spomenul, že na zozname cieľov vraha zo Zámockej bolo viacero politikov- vládnych ale aj OPOZIČNÝCH. Na zozname boli tiež novinári a rôzne celebrity a verejne známe osoby. Vrahovi nešlo ani tak o gyaóv, ako skôr o slávnych ľudí,-ktorých likvidáciou by sa aj on stal SLÁVNYM. Tento zámer je plne v súlade s jeho predpokladanou diagnózou.

Priebežná informácia Hamrana o výsledkoch doterajšieho vyšetrovania teda mení cieľavedome pripravovaný ideologický vraždený plán, orientovaný na homosexuálnu komunitu na plán zavraždiť nejakú významnú osobnosť. Legenda o brutálnom a frontálnom útoku proti komunite LGBTI sa dostáva do trochu iného svetla. Martýrstvo zavraždených členov LGBTI komunity zostáva – no je už menej ideologické, menej explicitné.

Do trochu iného svetla sa dostávajú aj pokusy liberálnych predstaviteľov, najmä z SaS, z PS a z prezidentskej kancelárie urobiť z vraždy akýsi liberálny míľnik, smerujúci k akejsi liberálnej revolúcii, k odklonu SR od tradične konzervatívnych hodnôt. V inom svetle sa javí potom aj prekotné úsilie prijímať zákony v prospech partnerov, žijúcich v spolužití bez dostatočnej právnej úpravy. Vo včerajšom článku sme položili 5 otázok, -či by chystané zákonné úpravy a návrhy reštrikcií pomohli v odvrátení vraždy na Zámockej. Policajný prezident Hamran nechtiac odvetil, že nie. /Čo neznamená, že tieto úpravy nemôžu byť pre slovenskú spoločnosť prínosom/. Vražda na Zámockej má širšie spoločensko-psychologické pozadie. Psychopatológia tohto ohavného činu jednoducho presiahla iba útok na jednu komunitu. Tak je to ostatne s činmi duševne chorých ľudí vždy a všade. Preto im politizácia nesvedčí.

Z Hamranovej informácie vyplynula ešte jedna vcelku pozitívna správa. Podľa nej bola uzavretá skupina radikálov, ktorú navštevoval aj vrah zo Zámockej, predsa len v hľadáčiku medzinárodných i národných bezpečnostných zložiek, Neplatí teda, že sme boli a že sme proti takýmto útokom bezmocní. Neplatí, že tu treba monitorovať milióny a milióny údajov zo sociálnych sietí. Neplatí, že by sa bezpečnostné zložky nevedeli dostať do uzavretých skupín. Keď tieto zložky vedeli napr. v prípade Kočnera prelomiť neprelomiteľnú šifru komunikácie, muselo by byť pre nich jednoduchšie dostať sa do skupiny bez šifrovania, s komunikáciou nanajvýš v angličtine a navyše v sieti, ktorú prevádzkujú a teda aj monitorujú zo Západu. Uf, to som si oddýchol. Predstava, že sa v nejakej uzavretej sieti bez prístupu polície a SIS pripravuje napr. štátny prevrat na Slovensku, – by bola jednoducho apokalyptická…Našťastie, naše bezpečnostné zložky predsa len niečo vedia. Nie sme teda pred chorými zločinmi či chladnokrvnými akciami teroristov úplne bezmocní.

Hamran, -prvý dobrý bod. Za odvahu podať informáciu, ktorá sa prevládajúcej mediálnej mienke príliš nehodí.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984904x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie