Založ si blog

Dokedy bude Jančkárová manipulovať diskusie ? Dokedy budú médiá zaremišované ?

Nešťastnou zhodou náhod som dnes musel pretrpieť sobotné dialógy na RTVS-Rádiu Slovensko. Morde-rátorka Jančkárová si tam zavolala v týchto dňoch podozrivo často pozývanú ministerku informatizácie Remišovú a zástupcu Smeru, poslanca Kamenického. Zdalo by sa, že výber hostí predurčí finančno-technickú odbornú diskusiu, najmä pokiaľ ide o úpravu rozpočtu 2022, nový rozpočet 2023, sociálne kompenzácie vyvolané drastickiu infláciou a rastom energií. Nie, omyl ! Dve tretina času moderovala Jančkárová svojich hostí do planého polemizovania na tému vraždy na Zámockej a zodpovednosti homofóbnych a expresívnych politikov /najmä vraj opozičných/ za túto vraždu. Napriek tomu, že Ing. Kamenický viackrát upozornil na škodlivú politizáciu tejto smutnej témy a snažil sa diskusiu odkloniť na produktívne ekonomické aktuality, morde-rátorka Jančkárová sa k mordu dvoch mladých gayov obsesívne vracala a vracala. Zjavne dostala od šéfov pokyn, aby facilitovala diskusiu o právnom zrovnoprávnení údajne občiansky nerovnoprávnych gayov. Zuby jej však klepli naprázdno.

Ing.Kamenický sa párkrát pokúsil tému „násilia v politike“ ukončiť a začať chlebovú tému, ktorá trápi všetkých-homosexuálov i heterosexuálov. Jančkárová ako ovčiarsky pes však vždy po tretej Kamenického vete do neho skočila. Bolo to opäť-ako veľakrát v jej prípade-doslova nechutné. Ťažkopádnu, bezduché frázy produkujúcu Remišovú nechala bez prerušenia prezentoval jej nemúdre monológy. Ani raz ju neprerušila. Zato do Kamenického doskakovala vášnivo ako strážkyňa stáda.

Už by bolo načase, aby sa na protest proti takto – po jančkárovsky – poňatej verejnoprávnosti a nadstraníckosti, zástupca Smeru alebo inej naozaj opozičnej strany zdvihol a z nahrávacej miestnosti na protest odišiel. Robiť nesvojprávny objekt v Jančkárovej manipulatívnej relácii už totiž dávno nemá význam.

A ešte jedna poznámka. V poslednom čase sa pani Remišová objavuje v politických diskusiách na súkromných a verejnoprávnych televíziách, v rádiách a na iných médiách akosi príliš často. Už to nadobúda kontúry masívnej cieľavedome riadenej kampane. Akoby sa ktosi, komu mandáty „Za ľudí“ budú v budúcej pro-západnej vláde chýbať, rozhodol za Remišovú zabojovať a cez médiá jej zvýšiť preferencie aspoň na 5,01%. Remišová tomu ale veľa nepomáha. Naopak. Jej floskuly, polopravdy a lži, frázy, stereotypné obviňovania bývalej vlády za všetko zlo sveta pôsobia kontraproduktívne. Opozícia sa z Remišovej mediálnych zlyhaní môže tešiť,- ale pre normálneho občana je takáto práca novinárov nepochopiteľná. A končí preladením stanice alebo vypnutím „remišizovaného“ televízneho alebo rozhlasového prijímača.

Vydržať s Jančkárovou a Remišovou takmer 60 minút,-to chce silné nervy. Dnes som to vydržať musel. Nabudúce urobím všetko, aby sa mi to už nestalo.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1983904x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie