Založ si blog

EU: najskôr nás okradne a potom almužnou láskavo dotuje…

Nejdem sa púšťať do ekonomických prepočtov a analytických podrobností. Napíšem to síce zjednodušene, možno až príliš, -no tak, aby sa v tom vyznal pokiaľ chce, každý.

Sme na začiatku zimného energetického utrpenia. Redaktori „našich“ médií si zase robia ankety medzi „prostým ľudom“. A ženičky s rôznym dialektom zase opakujú starú známu frázu “ no čo už máme robiť, musíme vydržať. musíme šetriť“. Redaktori robia všetko preto, aby zanikol hlas tých, čo vedia, ČO TREBA ROBIŤ. Vedia, že treba vymeniť túto neschopnú vládu, po krk vlezenú v americkom a bruselskom zadku za INÚ vládu. Za vládu, ktorá povie stop ďalším sankciám a obnoví nákupy energií a surovín tam, kde sú lacnejšie a bližšie. teda aj v Rusku.

Čo však robí naša vláda ? /A bojím sa, že by to robila aj vláda Petríčka Pellegriniho/ – Nechá sa ďalej vcucávať ešte hlbšie do euroatlantickej zadnice. Nechá sa klamať taktikou, aká sa ukázala v prípade elektrickej energie, ktorú sme na Slovensku vyrobili 5-6 krát lacnejšie, ako nám ju teraz európski priekupníci ponúkajú. Nechá sa zaťahovať do nezmyselných proti-ruských sankcií, na ktorých strácame milardy eur. Strácame miliardy eur, ktoré podnikatelia zo Západu /bankári, obchodníci s energiami a surovinami/ naopak získavajú. Načierno medzi ekonómami koluje prepočet celkových strát SR, spôsobených energetickými a priemyselnými protiruskými sankciami. Tieto straty sa odhadujú na desiatky miliárd eur a sú i prepočty nad 100 mld eur.

No a čo vybaví naša pro-európska vláda ? Z de facto ukradnutej sumy takmer sto miliárd eur si vymodliká v Bruseli malú almužnu v podobe niekoľkých miliárd eurodotácií. A ešte aj to za prísnych kontrolných podmienok, pred zrakom nežičlivých euro-kontrolórov. A nota bene ešte aj to na úkor iných projektov, -napríklad na úkor výstavby diaľnic, životného prostredia, školstva, zdravotníctva…lebo tie dotácie, čo dostaneme ako almužnu na energokrízu za nám ukradnuté energie, budú vyplatené z eurofondov, určených už na iné projekty. Jednoducho povedané, v túto zimu si vďaka tomu, že nebudeme môcť kupovať lacné energie z RF, prekúrime a spálime peniaze, ktoré mali ísť do nemocníc, škôl, na diaľnice…

No a najväčšia absurdita je, že za almužny z /od nás / nakradnutého budeme musieť byť ešte Bruselu mimoriadne povďační. Budeme sa za to musieť rituálne podkladať pani Layenovej a podobným pánom a paniam veľkomožným. A budeme musieť dodržiavať „právny štát“, európske hodnoty a držať hubu a krok v zahraničnej politike. Lebo ak nie, môže sa stať, že žiadna almužna k nám nepríde.

V časoch poddanstva Slováci pánov radi nemali. Veď ich drancovali až na kožu. Ale medzi šľachtou sa občas našla dobrá duša, čo poddaným z nakradnutého dala tu a tam malú almužnu. Zlomok ich vlastných peňazí. O takýchto dobrých grófkach, barónkach, komtesách a pod, sa potom medzi bohabojným ľudom rozprávali legendy. A cez teito legendy sa potom nejedna takáto šľachtičná dostala medzi blahoslavených, či nebodaj svätých. Možno to čaká aj pani veľkomožnú Ursulu von der Laeynovú. Možno aj ju za tú malú almužnu onedlho slováčikovia-chudáčikovia vyhlásia za novú slovenskú svätú – „svätú Uršulu z Layen“. – Ve´d si to iste zaslúži. Veď nás možno „zachráni pred zimou, tmou a hladom“ !

Ó bože, koľká dobrota srdca. ˇO, aká je táto ctená pani „VON“ k Slovákom láskavá a dobroprajná.

Nuž duchom chudobný a zbabelý človek – hotová opica…

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1960582x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie