Založ si blog

Nie predčasné voľby ale revolúcia ?

Nemám rád, keď médiá podprahovo, napríklad cez štylizované fotografie indoktrinujú čitateľom istú ideu, skryto posielajú istú správu. Tentokrát však musím portál Pravdy pochváliť. Klobúk dolu. Článok z TB Matoviča, Klimeka a ľudí z IFP a priložený článok /najmä to pozadie na fotografii/ je presné. Je to zatiaľ najvážnejšie varovanie pre obyvateľov Slovenska.

Áno, ak sa vláde nepodarí udržať infláciu od 13 do 15% a jej hodnoty vyskočia nedajbože na 30%, teda na dvojnásrobok, bude to znamenať „gigantickú redistribúciu“ bohatstva v Slovenskej spoločnosti. Firmy a občania drasticky schudobnejú. Banky, finančné inštitúcie a energetické spoločnosti historicky nevídane zbohatnú. Nota bene, schudobnejú najmä slovenské firmy a občania a zbohatnú napospol zahraničné banky, finančné a energetické spoločnosti. Západné spoločnosti.

V ekonomickej teórii sa REVOLÚCII hovorí „radikálna redistribúcia bohatstva“. Pri revolúcii bohatstvo z rúk jednej triedy, spoločenskej vrstvy či elity odchádza do rúk inej triedy, spoločenskej vrstvy či elity. V prípade straty štátnosti a kolonializácii krajiny je tou elitou, ktorá získava bohatstvo na úkor domácich – zahraničný víťaz. Víťaz vojny, – kolonizátor.

Takže – ak sa naplnia zlé predpovede Inštitútu finančnej politiky, čaká nás revolúcia. Ak Slováci nič neurobia a ticho sa zahraničným víťazom podvolia, bude to tichá a smutná „nežná“ revolúcia. Ak sa Slováci vzpriečia, bude to to hlasná, horúca a nedajbože aj krvavá revolúcia. So všetkým, čo k tomu patrí,-kriminalitou, plienením majetku tých, čo ešte voľačo majú zo strany tých, ktorí už nemajú nič.

Revolučný proces môže byť aj pozitívny. Môže priniesť novú orientáciu spoločnosti, zaradenie štátu do nových geopolitických súvislostí. Pravda iba vtedy, ak sa nájde hegemón revolúcie. Dostatočne smelý a predvídavý, dostatočne pro-národný. Napríklad nejaká politická strana, skupina strán, mocenské zložky, predstavitelia pracujúcich, vlastenecké študentstvo a pod. Ak na Slovensku k revolučnej situácii dôjde-nájde sa na ňom revolučný hegemón ? Nájde sa revolučná vlastenecká elita, ktorá to zvládne a ktorá privedie Slovensko na novú trajektóriu ? Trajektóriu stabilizácie, rozvoja, slobody, prosperity, mieru navonok i do vnútra Slovenska ?

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965807x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie