Založ si blog

„Odborníci“ a opozícia vládu R.Fica „kvalifikovane“ kritizujú

Táto fráza sa v poslednom čase šíri po našich masmédiách vždy, keď je reč o nejakých nových vládnych opatreniach. Prikladajú sa citáty opozičných poslancov a jedno-dve vyjadrenia dvoch „odborníkov“, – známych to firiem, ochotných vyjadrovať sa na počkanie ku všetkému, o čo ich redaktori požiadajú. V súčasnosti napr. ku konsolidácii financií, zdravotníctva, životného prostredia atď.

Malou výnimkou je informovanie z oblasti „kulturfrontu“. Tu sa klišé spojenie „odborníci a opozícia“ nahrádza iným klišé: Tu vládu kritizujú „poprední umelci a široká kultúrna verejnosť. “ Odpor voči vláde ilustruje pár známych kultúraktivistov a umne odfotený dav na niekde na námestí, vyzbrojený razantne znejúcimi textami na transparentoch.

Oba tieto spôsoby informovania verejnosti o dianí v ekonomike, spoločenskom živote či kultúre sa v informovaní občanov dostávajú na titulky, aby si ich ľudia všimli aspoň podprahovo. Pekným príkladom je dnešná spravodajská relácia STVR o 7.00, kde asi štvrtinu času „odborníci, opozícia, umelci a široká verejnosť“ zopsuli konsolidačný balíček vlády a dianie na ministerstve dr.Šimkovičovej a pod. STVR istila dezinformačný účinok svojej mediálnej práce aj reportážami z tých miest SR, kde sa včera Šimovičovej „kritici“ zadúšali od hnevu nad tým, čo všetko táto dáma ASI chystá, aké ASI muky pripravuje pre demokratické a slobodné /rozumej progresívno-liberálne/ umenie.

Každý, kto má aké-také vzdelanie a je ochotný vystúpiť proti Ficovej vláde – je pre médiá „ODBORNÍK“. Darmo popri jeho názoroch existujú tisíce ďalších kvalifikovaných ľudí s odlišným názorom, nedajbože podporujúcim vládu. Do médií sa nedostane. Do médií sa dostane iba nájomný mudrlant, zbrojnoš, ochotný „vedecky“ podporiť táraniny svojho pána.

Všetko toto protivládne buntošenie by bolo fajn,-no je tu bohužiaľ jeden problém. Každý psychicky zdravý človek, ktorý sa pamätá i na udalosti spred cca 10 mesiacov vie, že všelijakí tí odborníci a opoziční experti čo teraz majú naporúdzi množstvo alternatív pre SR, iba toť nedávno-do októbra minulého roka na Slovensku VLÁDLI. Vládli a mali široké možnosti pretaviť svoju ťažko skrývanú genialitu do politiky bývalej vlády. Neurobili tak. Ktovie prečo im tie spásonosné idey zišli na um až teraz, keď sú v opozícii.

Odchod do opozície prebúdza u ľudí z PS, SaS, Demokratov, OLaNO či KDH genialitu. Div divúci, ktorým aj malé Slovensko obohacovalo a obohacuje kultúrne dedičstvo ľudstva.

Českí neokolonialisti sa ozvali

05.09.2024

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd [...]

Lesk a oslnenie z vojenskej prehliadky

01.09.2024

Pred 3 dňami sme boli svedkami dávno nevídanej prehliadky stavu a sily slovenskej armády. To, čo sa za niečo vyše pol roka podarilo Ficovej vláde-to si zasluhuje úctu a obdiv. Dokonca aj od opozície, aj keď tá to na sebe nedá znať. Po dôstojných oslavách sv. Cyrila a Metoda boli oslavy SNP aj pre opozíciu ďalší príklad toho, ako sa dá podporovať v ľuďoch pocit národnej [...]

Odvolať dodatočne šimečkovskú ministerku kultúry-za včerajší futbal !

22.08.2024

Včera to bola nehoráznosť , za akú by mala pykať bývalá ministerka kultúry Odorovej i Hegerovej vlády. Jeden z najväčších úspechov slovenského klubového futbalu – zápas Slovana s Dánmi nemohla sledovať drvivá väčšina slovenských fanúšikov, Dôvod ? Zápas ignorovala na svojich kanáloch -vrátane špeciálneho športového, nielen bývalá RTVS ale aj jej [...]

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico kritizoval Dolinkovú: Za zdravotníctvo nesie zodpovednosť ministerka, musí prísť s opatreniami

20.09.2024 17:42

Premiér si bez toho nevie predstaviť, žeby sa do slovenského zdravotníctva 'liali' ďalšie peniaze.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič navrhuje zníženie platov ministrov a premiéra

20.09.2024 17:26

Návrh na zrušenie zvýšenia platov je odpoveďou na morálne pochybné samo zvýšenie platov ministrov a predsedu vlády, uviedol líder hnutia Slovensko.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2149987x
Priemerná čítanosť článkov: 4705x

Autor blogu

Kategórie