Založ si blog

Šimečkovci nedajú Slovákom pokoj, -nie a nie !

Včera som tu v článku o dobrých správach pre Slovensko písal, že naše médiá veľmi skromne informovali o uvoľnení platby takmer miliardy eur /po odpočte preddavkov niečo vyše 800 mil. eur/. Protivládne médiá, ktoré od novembra znechucovali verejnosť informáciami „zo spoľahlivých bruselských zdrojov“ o odmietnutí či pozastavení 4. platby z Plánu obnovy, ktoré sa Ficovej vláde neustále vyhrážali, ako ju Brusel potrestá za „protiústavnú novelu trestného zákona“ a pod. „zločiny“, – teraz, po uvoľnení peňazí akosi stratili hlas. Správu o uvoľnení 800 mil. eur podali slovenskej verejnosti doslova šepotom.

-Mimochodom, z celkovej sumy alokovanej pre SR z Plánu obnovy t.j. z niečo okolo 6 mld eur bude po 4. platbe doma pod slovenskou strechou už polovica. Zostáva nám zabojovať ešte o 3 mld eur. Tie by mali prísť do 2 rokov v ďalších štyroch /piatich/ platbách. Taký je orientačný plán, Aká bude realita, uvidíme.

Vďaka europoslancom z PS môžeme očakávať všeličo. Prečo ? Pretože len čo progresívno-liberálni politici a novinári s bolesťami zo seba dostali nepríjemnú informáciu o uvoľnení 4.platby, , už aj trúbia do nového dezinformačného útoku. Do nového vyhrážania sa Ficovej vláde. Ficovcom sa síce /aj vďaka podpore KDH/ napokon podarilo peniaze zo 4. platby dostať do SR, no je to vraj už za vlády tejto koalície už naozaj naposledy. Dobre informovaný redaktor R. Tomek z Denníka N s odvolaním sa na ešte lepšie informovaných europoslancov tzv. „Progresívneho Slovenska“ dnes v Denníku N píše, že 5.platba z Fondu obnovy je veľmi ale že veľmi veľmi ohrozená. Slováci budú asi ukrátení o stovky miliónov eur. Na vine bude samozrejme zase Fico. Prípadne Fico a Danko. Lebo v Bruseli sú znepokojení zrušením RTVS a ich náhradou STVR.

V Bruseli sú akosi vynikajúco informovaní o protiústavných zmenách v SR. Doslova z prvej ruky. Akej ? Nuž z ruky europoslancov zo Smeru, Hlasu, Republiky či KDH to isto nebude. Tá ruka bude iná a bude na nej stužka „PS“.

Organizačná zmena v rezorte Ministerstva kultúry /náhrada starej RTVS novou STVR/ je vraj obrovské narušenie právneho štátu SR. Brusel na to bude musieť reagovať. A peniaze nám nedá. Nedá, nedá a nedá.

Denník N , Sme, aktuality a spol. už majú zase svoju morbídnu tému. Ak zrušením 4.platby strašili verejnosť pol roka, toto je pre nich väčší kus „mäsa“. 5.platba má dlhší termín a tak sa téma bude môcť naťahovať viac mesiacov.

Takže, milá slovenská verejnosť, – Šimečkovci a ich médiá vám nedajú pokoj. Len čo sa jedno „bububu“ stratilo, už aj je tu nové „bububu“. Šimečkovci vás o „bububu“ nepripravia. Šimečkovské „bububu“ je totiž synonymom tejto strany-pseudostrany.

Fľašu koňaku tomu, kto sleduje TB strany SaS

24.09.2024

Strana SaS po výmene ekonóma Sulíka za obuvníka Grohlinga zmenila nielen imidž strany odborníkov za imidž strany krčmových tárajov ale aj komunikáciu s verejnosťou. Miesto brožúrok ponúkajú páni ako Grohling, Kolíková, Viskupič a pod. každodennú dávku silného hejtu. Našli si na Slovensku svoju klientelu, -ľudí, ktoré sú na každodennej dávke nadávok a lží na [...]

„Odborníci“ a opozícia vládu R.Fica „kvalifikovane“ kritizujú

20.09.2024

Táto fráza sa v poslednom čase šíri po našich masmédiách vždy, keď je reč o nejakých nových vládnych opatreniach. Prikladajú sa citáty opozičných poslancov a jedno-dve vyjadrenia dvoch „odborníkov“, – známych to firiem, ochotných vyjadrovať sa na počkanie ku všetkému, o čo ich redaktori požiadajú. V súčasnosti napr. ku konsolidácii financií, [...]

Českí neokolonialisti sa ozvali

05.09.2024

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd [...]

Edmundo González, Venezuela

González sa chce vrátiť ako prezident do Venezuely v deň inaugurácie Madura

04.10.2024 23:02

Bývalý opozičný prezidentský kandidát utiekol do Španielska týždeň po tom, čo naňho venezuelské úrady vydali zatykač.

Švédsko Nórsko Rusko bieluha špionážna

Ruská "špionážna veľryba“ nebola v Nórsku zastrelená, podľahla zrejme infekcii

04.10.2024 22:24

Hvaldimir nebol zastrelený - ako tvrdili aktivisti za práva zvierat -, ale podľahol bakteriálnej infekcii.

USA Helene hurikán obete zvýšenie

Hurikán Helene sa stal najničivejším od čias Katriny

04.10.2024 22:01

Podľa najnovších údajov si vyžiadal najmenej 213 obetí.

Haiti Violence

Pri útoku gangu na haitské mesto zomrelo najmenej 70 ľudí, uvádza OSN

04.10.2024 21:58

Motív jedného z najväčších masakrov na Haiti za posledné roky zostáva nejasný.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2160438x
Priemerná čítanosť článkov: 4717x

Autor blogu

Kategórie