Založ si blog

Podľa Fiačana sa ÚS riadil spoločenskou objednávkou. Nie zákonom ?- I. Fiačan – teraz už naozaj odstúpte !

Ak ste sa I.Fiačan priznali k chybe či zlyhaniu inštitúcie, ktorú vediete a verejnosť považuje túto chybu za veľmi veľkú, nezostáva vám nič iné, iba ODSTÚPIŤ. Je to vec vašej osobnej integrity. Vec cti, vec dobrej výchovy. Ak tak neurobíte, potom sa správate arogantne, neslušne, nemravne.

Vrcholom kvalifikovanosti – I.Fiačan, je dnešné vaše zdôvodnenie, že ste sa novelou TZ a TP zaoberali na základe „spoločenskej objednávky“. -Preboha, počujeme dobre ? Nie na základe zákona, ale na základe spoločenskej objednávky ! Za toto by ste I.Fiačan nemali abdikovať iba na post predsedu US ale aj radového sudcu ÚS. – Už by mal len zaujímalo, kto je na tej spoločenskej objednávke pre váš ÚS podpísaný. Šimečka ? Kolíková ? Karas ? Čaputová ? alebo ich poverenec pán Mazák ?

Dnes ste, I.Fiačan na TB habkali o kadečom. Najmä však o tom, prečo ste prelomili judikačnú prax a pozastavili účinnosť právnej normy, ktorá de iure ešte ani nejestvuje. Vraj tu nešlo o prelomenie praxe ÚS, vraj prípad posudzovania TZ a Trestného poriadku je čosi výnimočné. Ale, ale. Všetky zákony posudzované na ÚS sú svojim spôsobom jedinečné. Lenže nejde o ich jedinečný obsah ,- ide o štandardný prístup pri ich posudzovaní. Ten nesmie byť jedinečný, ale štandardný. Veru tak.

I.Fiačan, dnes ste si v mnohom verejne protirečili. Vlastne z vašich úst nezaznela jedna jediná veta, ktorú by nebolo možné spochybniť. Citovali ste rôzne zákonné normy, no prepáčte, – robili ste tak so svojou veľmi svojskou interpretáciou. Nenáležito. Váš právny názor je jednoducho en bloc riadne posunutý.

Podrobnejšiu analýzu vášho stanoviska prenechávam autorom z iných publicistických formátov. Tu nemám veľa priestoru na rozbor, – jediné čo mi zostáva, je zopakovať záver svojho blogu z 1.3.2024: Pán I.Fiačan odstúpte. Po dnešku je na to ešte viac dôvodov ako pred 5 dňami.

Ozaj – a ešte to vaše stanovisko, -kritický názor predsedu vlády SR /nie na obsah vášho súdneho rozhodnutia ale k postupu úradu, ktorý vediete/ je vraj „nebezpečný“ pre právny štát, -tak toto- práve toto vaše vyhlásenie a nie názor R.Fica, je pre právnu štátnosť SR nebezpečné.

Smutné, ale je to tak.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009401x
Priemerná čítanosť článkov: 4673x

Autor blogu

Kategórie