Založ si blog

Korčok vraj „vyváži“ Fica a iný humor pravice

Jedným z vnútropolitických vrcholov prvej polovice tohto roka budú na Slovensku bezpochyby prezidentské voľby. V nich sa rozhodne, či bude SR reprezentovať kozmopolitný slniečkár Korčok alebo ľavicový vlastenec Pellegrini.

Dilema medzi voľbou pro-slovenského ľavičiara alebo pro-západného pravičiara je v SR častá. Zaujímavé je akým heslom už tradične zdôvodňuje prozápadný kandidát svoje ambície vtedy, keď je na Slovensku pri moci ľavica. Tak ako je tomu v SR aj dnes. Čo mám na mysli ? Dovoľte podrobnejšie.

Novinári, propagandisti, manažéri volebných kampaní i samotní pravicoví politici v situácii, keď má v parlamente a vo vláde navrch ľavica, siahajú po populistickom, prvoplánovom, prostoduchom hesle: „Prezident musí byť protiváha vláde !“ Prezident musí byť pravicový,- aby ľavica a národniari /Smer, Hlas, SNS/ nemali v štáte v rukách všetky funkcie a nenastolili tu diktatúru jednej strany, jedného názoru a jednofarebnej totality.

V záujme demokratickej vyváženosti je vraj teda potrebné zvoliť si aspoň za prezidenta človeka iného razenia. Prozápadného liberálneho demokrata, ktoré bude moc na východ zahľadenej ľavice spravodlivo vyvažovať…

Zaujímavá teória. Akurát je záhada, prečo s ňou novinári, médiá, politickí analytici, komentátori, celá tá protislovenská propagandistická fauna vyjde na svetlo božie vždy len vtedy, keď je v NRSR a vo vláde pri moci ľavica a pro-národné sily. Keď je však pri moci pravica, kadejakí tí dzurindovia, radičové ,matovičovia, kollárovia, hegerovia, odorovia…vtedy sa na teóriu vyvažovania ľavice a pravice zabudne. Vtedy je ticho tichúčko.

Kde boli politickí vyvažovači minulé volebné obdobie ? Kde boli vtedy, keď v slovenskom parlamente zúrila pravicová hrôzovláda OLaNO, SaS, Za ľudí a Sme rodiny a keď sa žena s podobne pravicovým protinárodným pohľadom na svet rozťahovala, škodila /a dodnes škodí/ v prezidentskom paláci ? Kde boli bojovníci za politickú pluralitu v rokoch 2020-2023, keď bol na čele vlády pravičiar Heger, na čele parlamentu pravičiar Kollár a prezidentkou bola pravičiarka Čaputová ?

Teória pravicovo-ľavicového vyvažovania je samozrejme skrz-naskrz falošná. V SR s ňou politickí mudráci prichádzajú výsostne účelovo. Má za cieľ prekrútiť zámery zákerných pravičiarov. V skutočnosti im ide-a v prípade Korčoka aj zase pôjde o to, aby zákonodarné a vládne kroky ľavice a národniarov mal kto sabotovať, brzdiť, blokovať. Ide im to, aby sa Fico a spol. nemohli naplno venovať vládnutiu a zlepšovaniu života na Slovensku a miesto toho aby sa museli zaoberať bojmi s prezidentom, naťahovačkami s ústavným súdom /kde má pravica väčšinu/, pokusmi deštrukciu a rozvrat.

Pravicový prezident na tradične národne a ľavicovo orientovanom Slovensku nemá šancu preraziť férovo t.j. svojim otvoreným pravicovým, liberálno-progresivistickým programom. Masy Slovákov na liberálne táraniny nenaletia. Preto im profesionálni klamári, manažéri kampaní ľudí ako bol Kiska či Čaputová musia klamať. Musia im predhodiť čosi jednoduché ale masovo účinné. Musia na nich použiť populistickú návnadu- napr. návnadu nepolitického Kisku či občianskej Čaputovej, ktorí vraj zamedzia totalite moci v rukách profesionálnych politikov a vyvážia vplyv ľavičiarov zo Smeru či Hlasu.

Ak by sa vyvažovacia demagógia pravice nepodarila a miesto Korčoka sa prezidentom stal Pellegrini, mám zlé tušenie, že naši pravičiari majú v zálohe plán „B“. Napríklad v podobe zákulisného podnecovania ambícií pána Danka. Ten by sa pre nich stal z núdze cnosť. Stal by sa kovaný pravičiar. A ľavicový dvojzáprah Fico-Pellegrini by mohol hamovať aspoň z pozície predsedu parlamentu. – Samozrejme, toto je iba špekulácia či ak chcete konšpirácia. Budem rád, keď sa nenaplní.

Slovensko v 2024 speje ku pokojnému spoluvládnutiu ľavicovej a národnej vlády, ľavicového a národného parlamentu a ľavicového a národného prezidenta. Daj Boh, aby do toho niečo zlé neprišlo. A aby sme si my Slováci mohli aspoň na tri-štyri rôčky trochu vydýchnuť. Po tých strašných časoch 2020-2023 si to zaslúžime.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

Ukrajina, Anulia

Bol taký hladný, že žul ešte živú krysu, a Rusi ho bili. Ukrajinský vojak opísal peklo v zajatí

19.05.2024 06:00

Ukrajinský vojak Oleksij Anulia strávil v ruskom väzení takmer 10 mesiacov a bolo to ako stupňujúce sa peklo na zemi.

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009475x
Priemerná čítanosť článkov: 4673x

Autor blogu

Kategórie