Založ si blog

Otvorený list Odorovi a jeho Čaputovej

Čaputovej Odor minulý týždeň odmietol splniť sľub vlády SR, ktorá sa zaviazala kompenzovať zvýšené náklady na energie pre obce a mestá vo výške vyše 108 mil. eur. Odor v tejto súvislosti odmietol so ZMOS aj rokovanie. ZMOS si napokon akési náhradné stretnutie a akési nezáväzné sľuby /cez Čapurovú/ u Odora predsa len vymohol. Veď za sľuby nikto nič nedá, -no nie ?

-Oficiálnym dôvodom nesplnenia vládneho záväzku pre dotáciu obcí a miest je podľa Odora katastrofálna finančná situácia vlády. Keby vraj Odorova vláda poskytla mestám a obciam sľúbené kompenzácie, nemala by už v auguste-septembri z čoho vyplácať starobné dôchodky. Čudné, lebo keď Smer od Odora požadoval, aby v programovom vyhlásení svojej vlády presne pomenoval biedny stav, v akom Slovenskú republiku vláda Matoviča, Hegera, Sulíka, Remišovej a Kollára zanecháva, tak to Odor odbyl frázou, že to s financiami SR zase až tak katastrofálne nie je.

V tomto Odor asi tentokrát neklamal. Alebo klamal – no s jednou výnimkou. NA ZBRANE OD USA TOTIŽ VLÁDA PENIAZE MÁ. Odorova vláda ešte v prvý júlový týždeň poslala do USA požiadavku na cenovú ponuku pre 12 amerických námorných vrtuľníkov Viper. Majú vraj byť z polovice zadarmo. Z polovice ich však bude treba uhradiť. Pôjde o sumu, ktorá prekročí rozsah dotácie na energie pre obce a mestá.

Dnes Odorova vláda oznámila, že sa rozhodla využiť americkú ponuku na nákup 160 vojenských SUV značky Oshkosh. Bude to vraj v rámci „bezplatnej“ zbrojnej pomoci, vyčlenenej pre SR vo výške 190-200 mil. SR nezaplatí nič, pardon predsa len dačo: zaplatí 20% DPH. Teda takmer 40 mil. eur. Takmer polovicu sumy, ktorú by Odor mal poslať ako kompenzáciu za energie na účty obcí a miest. Poviete si, -DPH do USA nepôjde, zostane u nás v obehu. Nuž áno, ani peniaze na dôchodky či pre obce a mestá do USA nepôjdu. Tiež budú obiehať po Slovensku. V tom veľký rozdiel nebude. Rozdiel bude – a zásadný- iba v tom, že Čaputovej Odor rozlišuje medzi domácimi a americkými veriteľmi resp. dodávateľmi. Tak ako nečestný podnikateľ, aj Odor rozlišuje medzi prednostnými partnermi, ktorým peniaze treba už aj – a tými, ktorí majú smolu a musia počkať v štýle „maňana“.

Pán Odor dovoľte mi preto obrátiť sa na vás týmto otvoreným listom, touto otvorenou výzvou: Ste vy pán Odor skutočne /aj keď iba dočasným a úradníckym/ premiérom a „služobníkom“ všetkých občanov Slovenskej republiky – alebo ste – tak ako tá, z vôle ktorej na Úrade vlády úradujete – skôr premiérom dobre ohradenej ambasády a služobníkom jej štátnych potrieb a geopolitických záujmov ?

Odpoveď na tento list od Vás ani veľmi nečakám. A ak, tak nie príliš serióznu, -buď v podobe pársekundového mlčania alebo v podobe lacného bonmotu. Som rád, že vám aspoň ten „falusi“ bírešský humor ide. Jó munkát kívánok ! / -Medve – gyár/.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

vojna na Ukrajine, Petrohrad, Rusko

ONLINE: Útok na Charkov vyšetrujú na Ukrajine ako vojnový zločin

19.05.2024 07:35, aktualizované: 09:03

Ukrajina obvinila Rusko, že zámerne cieli na civilistov v Charkovskej oblasti a preto raketové útoky vyšetruje ako vojnový zločin.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Akýkoľvek trest môže byť pre strelca doživotný. Vyšetrovanie atentátu na Fica by mali dokončiť o pár mesiacov, hovorí odborník

19.05.2024 07:00

Bývalý elitný vyšetrovateľ vysvetlil, ako by mali vyzerať kroky organov činných v trestnom konaní v najbližších dňoch

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009577x
Priemerná čítanosť článkov: 4673x

Autor blogu

Kategórie