Založ si blog

Čaputová sa zase vyfarbila.

Čaputová sa dnes pred Slovákmi zase vyfarbila. Konkrétne na zeleno. Privítala vo svojom paláci zeleného pánka- oblečená na jeho počesť v štýlovom zelenom kabátiku. Aby im to spolu ladilo.

Čaputová sa rozhodla prijať návštevu, ktorú v Budapešti prijať /zatiaľ/ odmietli a ktorú bulharský prezident celkom bez škrupulí poslal do …primeraných medzí. Čaputová prijatím Zeleného pána konala v rozpore s názormi väčšiny Slovákov. Tí totiž -dokonca aj podľa prieskumu Globsec-u nefandia zelenému pánovi ale skôr našim odvekým ruským priateľom.

Čaputová sa už môže voči väčšine národa takto arogantne správať. Neťažia ju ani záväzky voči ľudu krajiny, v ktorej mala byť prvá medzi rovnými a ani strach o znovuzvolenie. Čaputová vie, že onedlho končí. A tak aj takýmito priateľskými gestami voči figúram čo u Slovákov nie sú, jemne povedané, -obľúbené- dáva národu pocítiť ohrdnutú pýchu. Čaputová to Slovákom ešte párkrát dá poriadne „vyžrať“. Dnešná audiencia zeleného pánka je asi iba predkrm.

Už sme tu v Grassalkovichovom paláci mali človeka, na ktorého odchod z postu prezidenta netrpezlivo čakala minimálne polovica národa. Bol to Michal Kováč. Šikovní chlapci mu z dlhého čakania oproti palácu spustili časomieru. Tá mu v štýle strihania vojenského metra odmeriavala počet dní, čo mu ešte ako prezidentovi ostávajú. Neviem, či sa táto časomiera niekde nezachovala. Ak áno, bolo by ju treba opraviť a nanovo nastaviť. Na číslo nachádzajúce sa niekde medzi 178 až 284. Teda na počet dní, kedy by sme mohli poznať meno nového prezidenta.

Počet dní, počas ktorých ešte Čaputová bude môcť Slovákom robiť napriek a prijímať kadejakých peklom zadymených zelených pánov je totiž v intervale 178 až 284. Presné číslo budeme vedieť, keď ústavný činiteľ na to oprávnený stanoví dátum prezidentských volieb. Zákon vraví, že sa majú konať v roku 2024, najneskôr však 60 dní pred uplynutím funkčného obdobia súčasného prezidenta teda najneskôr 16. apríla 2024.

Vládna a zákonodarná moc, ktorá vzíde z volieb 30.9.2023 určí o.i. aj to, ako dlho si tu ešte budeme musieť Čaputovú užívať. Ak moc vo voľbách získa národná a ľavicová koalícia, v extrémnom prípade môže dať termín prezidentských volieb už v januári. Preto optimistické číslo je 178. Ak si ale moc udrží súčasná liberálna a pravicová koalícia, pokojne sa môže stať, že na termín volieb využijú najneskorší možný termín /podobne ako v prípade parlamentných volieb/ teda 16.apríla. Preto je pesimistické číslo 284.

Počkáme do 30.9.2023 a potom uvidíme, aká cifra sa na časomiere pre Čaputovú na Hodžovom námestí objaví. Nech to číslo bude akékoľvek, fajn bude, že sa deň čo deň bude zmenšovať. A že tak svojim spôsobom bude čistiť Hodžovo námestie lúčom nádeje od nepekností, ktoré ho /aj dnes/ pošpatili.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009191x
Priemerná čítanosť článkov: 4673x

Autor blogu

Kategórie