Založ si blog

Židia to dnes povedali stručne a jasne !

Židovský národ je vo všeličom veľmi talentovaný. Mimoriadny cit majú však Židia osobitne pre jednu vec. Medzi prvými zistia, že sa mení smer vetra, že sa mení trend, že by bolo výhodne sa naň preorientovať. Poprieť staré praktiky či myšlienky a medzi prvými, ako avantgarda sa vyhrnúť do prvých radov bojovníkov za „zmenu“. Židia sú extrémne senzibilní na zmenu. – Aj keď aj oni niektoré signály hroziacej katastrofy vo svojej histórii tragicky prehliadli…. – Naproti tomu sme my Slováci riadne zotrvační. Sme slovníkom B.S.Timravy povedané, jednoducho „ťapákovci“.

Židovské noviny The Jerusalem Post dnes stručne zhodnotili výsledky summitu vodcovských krajín Ázie, ktorý sa konal v Samarkande. Napísali, že SCO /tak sa volá organizácia šangajskej spolupráce/ vyslalo ZÁPADU JASNÝ SIGNÁL O MENIACOM SA SVETOVOM PORIADKU. USA, Európa, NATO prestávajú svetu diktovať svoje pravidlá fungovania. Prijatie Iránu za plnoprávneho člena tejto organizácie vysiela signály o potrebe zmeny politiky aj Izraelu, ako súčasti západného sveta.

V kuloároch konferencie sa však hovorí aj o signáloch, aké dal Peking Moskve, pokiaľ ide o jej operáciu na Ukrajine. Doterajšia zdržanlivosť Pekingu je zrejme preč. Peking zrejme Moskve na čosi prikývol. Na čo ? Uvidíme.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1983201x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie