Založ si blog

Čudný sviatok

Niekto hovorí, že sme jediný národ, čo oslavuje vzburu proti svojej vlastnej štátnosti.

Je to ale čudná oslava, lebo bežným občanom na ňu prísť nedovolia.

Na druhej strane však zavrú všetky obchody, umŕtvia ulice, akoby bolo vyhlásené stanné právo a zákaz vychádzania.

Nečudo ale, že to urobili, lebo ten dnešný deň je aj spomienka na to, ako sme odtiaľto hnali Nemcov, ktorí nás vtedy prišli okupovať. A oni sa boja, že odtiaľto zase budeme hnať tých Nemcov, Anlogermánov a ich poskokov, čo nás tu okupujú dnes.

Čudný sviatok. Bez slnka. Ani už leto, ani ešte jeseň. Po iné roky aspoň dubáky boli. Teraz iba zachmúrené tváre v autách. Ľudia idúci na výlet od nikiaľ nikam. Mnohí si vzali tri dni dovolenky a majú za to týždeň čudného nudného voľna.

Voľna ? Akéže voľno môžu mať euro-nevoľníci ? Nanajvýš „kofibrejk“, ktorý stačí na brejk ku napájadlu ale na prelomenie jarma nestačí. A na únik z poroby už vôbec nie.

Čudný sviatok v čudesnom čase. Trápna oslava. Ako keď 78-ročnej starenke kúpite na narodeniny tortu s veľkou číslicou 78 a čudujete sa, prečo sa zo svojho veku neteší.

Za tých 78 rokov sme kadečo zažili. Kadečo vyskúšali a ZMÚDRELI. Strasti z rozumu. Čudný sviatok. A veru-nečudo…

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu skomplikoval požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Po sobotňajšej nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984505x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie