Založ si blog

Včera v Bratislave 16 tisíc veľmi rozzúrených „cintuľovcov“

Nie Cintulov, ale zatiaľ iba sa k Cintulovi smelo vyvíjajúcich „cintuľovcov“. Ešte to nie sú motýle zla, ale celkom pekné zámotky to už sú.

Vraj prišli protestovať proti Šimkovičovej, ktorá plne v súlade so zákonom mení sebe priamo podriadených šéfov kultúrnych inštitúcií. Vraj prišli na protest proti ministrovi spravodlivosti Suskovi, lebo využil svoje zákonom dané právo a zrušil väzbu pre ex-prokurátora Kováčika – na čas preverovania zákonnosti jeho odsúdenia.

Vraj prišli kvôli týmto dvom, -za to, že v praxi naplňajú vládny program, s ktorým vyhrali voľby. Absurdné, ale povedzme.

V skutočnosti bol však dôvod protivládnej demonštrácie ešte absurdnejší. Drvivá väčšina ľudí s tvárami skrivenými od nenávisti, zlosti, túžby po /aj fyzickej pomste/ včera kričala čosi iné : Dosť bolo Fica ! Dosť bolo Fica ! Prečo dosť ? Azda týchto hejterov a zúrivcov hnevá, že Fico -aj keď doráňaný, stále žije ? Azda už majú dosť toho, že stále nie je po smrti ? Ako im môže prekážať politik, ktorý je t.č. stále v rehabilitácii, človek zjavne stále oslabnutý, limitovaný v pohybe i verejných aktivitách ?

Čudné osôbky sa to včera zišli v Bratislave. Také, čo im nebolo dosť atentátu, poškodeného zdravia – a zrejme by im nebolo dosť ani to keby Fico bol po smrti. Ešte aj po jeho pohrebe by kričali „Dosť bolo Fica“ a dožadovali by sa, aby nebol pochovaný medzi nimi – „slušnými a kultúrnymi ľuďmi“ale kdesi na smetisku.

To čo včera stváralo „16 tisíc malých cintuliakov“ v Bratislave, to však nemá nič spoločné so slušnosťou a kultúrnosťou. Kultúrni samozvanci, čo sa včera zišli, sú neraz iba trosky s mozaikovým poznaním reality, vytvoreným na základe textov z Denníka N, Sme, aktualít a pod. Sú to ťažkí nevzdelanci, ktorých jedinou kvalifikáciou je po známosti získaný malý – väčší flek v SND, SNG, SNM a pod.

-Na záver príklad za všetky ostatné: pani Kičiňová, ktorá je na čele činohry SND včera v živom vstupe STVR vyhlásila, že ona a jej kolegovia v SND to tak nenechajú. A že budú „PEČLIVO“ sledovať, ako sa bude Šimkovičová správať v najbližšej budúcnosti. – Veľmi kultúrna pani z činohra SND to robiť môže. Najlepšie však bude, keď to bude robiť doma v kuchyni. Tam môže „pečlivo“ piecť dajaké pečivo. No SND nech nechá na starosť skutočným odborníkom a dobrým Slovákom.

Českí neokolonialisti sa ozvali

05.09.2024

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd [...]

Lesk a oslnenie z vojenskej prehliadky

01.09.2024

Pred 3 dňami sme boli svedkami dávno nevídanej prehliadky stavu a sily slovenskej armády. To, čo sa za niečo vyše pol roka podarilo Ficovej vláde-to si zasluhuje úctu a obdiv. Dokonca aj od opozície, aj keď tá to na sebe nedá znať. Po dôstojných oslavách sv. Cyrila a Metoda boli oslavy SNP aj pre opozíciu ďalší príklad toho, ako sa dá podporovať v ľuďoch pocit národnej [...]

Odvolať dodatočne šimečkovskú ministerku kultúry-za včerajší futbal !

22.08.2024

Včera to bola nehoráznosť , za akú by mala pykať bývalá ministerka kultúry Odorovej i Hegerovej vlády. Jeden z najväčších úspechov slovenského klubového futbalu – zápas Slovana s Dánmi nemohla sledovať drvivá väčšina slovenských fanúšikov, Dôvod ? Zápas ignorovala na svojich kanáloch -vrátane špeciálneho športového, nielen bývalá RTVS ale aj jej [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2148083x
Priemerná čítanosť článkov: 4711x

Autor blogu

Kategórie