Založ si blog

Piaty pokus o likvidáciu Fica a spol.

Geopolitické centrum spravujúce momentálne aj priestor SR sa v pomerne krátkom čase znovu pokúša zbaviť tŕňa v päte, – zbaviť sa vlády R.Fica a spol. Domáci „slovenskí“ aktivisti tohto centra idú naplno už dva roky, aby sa zavďačili svojim chlebodarcom. No napriek nemalým zdrojom sa im akosi nedarí.

Fico a spol. napriek úsiliu progresívno-liberálnych strán vyhrali vlani v septembri parlamentné voľby. Víťazstvo duplikovali v jarných prezidentských voľbách. Západní tréneri zistili, že cez voľby pre nich v SR cesta nevedie. Siahli teda po masových pouličných demonštráciách. Sľubovali si od nich protivládne nepokoje, dajbože aj nejaký ten malý slovenský majdan. Manifestácie sa ale obmedzili iba na malomeštiacke vrstvy v Bratislave a väčších mestách. Inak zase nič.

Keď ani to nevyšlo, siahli geopolitickí inžinieri k projektu “ stopnuté fondy z Bruselu“. Využili plne legitímne novely Trestného zákona a prokuratúry na vydieranie, na hrozbu zastavenia peňazí z Bruselu. -Nota bene v čase, keď SR zdevastovaná troma pro-západnými vládami potrebuje zdroje ako soľ. Ukázalo sa, že ani toto nevyšlo a že umne vedené vyjednávanie a rozhodnutie ÚS SR vyhodilo aj tento tromf z ruky. Keď už nevyšlo ani toto, siahli geopolitické kruhy nepriateľské Ficovi k tomu najradikálnejšiemu riešeniu- k zavraždeniu R.Fica. Chvalabohu, ani toto sa im nepodarilo a Fico aj keď zranený postupne znovu preberá opraty vlády nad Slovenskom do svojich rúk.

Povedali by ste si, -azda už tých pokusov nateraz aj stačilo, možno by bolo vhodnejšie uzavrieť s Ficom a spol. istý druh manželstva z rozumu. -Normálni politici by to takto asi aj spravili. Nie však arogantné euroatlantické kruhy. Tie v týchto dňoch siahli po novej protificovskej iniciatíve. Rozhodli sa na rozvrat Ficovej vlády použiť tradičného spojenca Fica a spol. – slovenské odbory.

Rozhodli sa využiť fakt, že na čele KOZ stojí žltá progresívno-liberálne orientovaná politička Uhlerová. Tá predvčerom priložila vláde nôž na krk a v čase, keď MF SR hľadá, kde ušetriť 1,5 mld aby sa SR začala pomaly hrabať z najhoršieho gazdovania v dejinách SR – predložila požiadavku na masívne zvýšenie miezd štátnych zamestnancov: úradníkov, policajtov, učiteľov a pod. Zradcovské odbory pani Uhlerovej zvyšili potrebu zdrojov z 1,5 mld na 3 mld eur. Uhlerová a spol. chcú zvýšiť platy tohto roku o 10% a v budúcom roku o ďalších 10%. Teda spolu o 20 %. – Človeku sa veriť nechce, keď počúva takéto odborárske nehoráznosti.

A čo na to ekonómovia opozície ? Zatiaľ sa tvária, že sa ich vec netýka. Môžeme si však byť ale istí, že len čo začnú na jeseň KOZ robiť štrajky, demonštrácie a ďalšie protivládne nátlakové akcie, podporia ich svojimi vlastnými demonštráciami a Šimečka bude bok po boku žiadať vražedné peniaze na tribúne spolu s Uhlerovou.

Našťastie, aj na Slovensku je zopár ekonómov schopných nadstraníckeho apolitického postoja k požiadavkám KOZ. Jedným z nich ja aj R.Ďurana. Jeho hlas už zaznel aj v Pravde. Škoda, že zatiaľ požiadavky KOZ stoja -ktovie prečo, mimo ohniska záujmu médií. Škoda, že tak stojí mimo focusu aj diskusia KOZ s ekonómami -odborníkmi.

Vláda R.Fica sa zatiaľ sama snaží veci príliš nerozmazávať. Bola by najradšej, aby sa MF SR s KOZ predsa len nejako potichu dohodlo. KOZ dostali ponuku na jednorazové odmeny 500 a 1000 eur. Uhlerovej KOZ to zatiaľ razantne odmietlo a stále požaduje svojich 1, 5 mld eur.

Odborári a tí, čo ich do aktuálnej proficovskej rebélie nahuckali, majú svoje predstavy o konci tohto piateho protificovského pokusu. Nejde im o peniaze, ide im o politické ciele.

Nie som si istý, či si to Ficova vláda plne uvedomuje resp. či si to chce uvedomiť. Mala by však, veruže mala. Napríklad tak, že začne separátne rokovať s niektorými výrobnými odborovými zväzmi /Kovo, Pôdohospodári, Energetici, Dopraváci a pod/ a bude sa ich pýtať, či z egoistickými požiadavkami nevýrobných odborov súhlasia a či sú ochotní prispieť im na ich nehorázne nároky na úkor svojich miezd, svojich sociálnych istôt a svojej zamestnanosti. Vláda , či sa jej to páči alebo nie, bude musieť nadviazať priame vzťahy z normálnymi odborármi, mimo oficiálnych štruktúr KOZ. Že sa tým ohrozí jednota KOZ ? Nuž možno áno, ale vždy je lepšie narušiť stabilitu odborov ako stabilitu vlády a stabilitu štátu ako takého.

Vláda musí konať. Lebo ak sa ďalej bude okúňať a ponúkať KOZ v zákulisí malé ústupky, môže prešvihnúť bod zlomu. Môže prespať moment, keď sa ešte dá postaviť do boja a boj vyhrať. Ak to vláda nestihne, bude musieť buď zamestnancov masovo prepúšťať alebo bude musieť siahnuť po zvýšení daní. Napríklad DPH. Jeden horší variant ako druhý – a oba s obrovským rizikom masových občianskych nepokojov. Teda práve toho, čo páni západní geopolitici v SR chcú….

-Áno, je tu riziko toho, že sa Bruselu tento posledný útok na Fica a spol. podarí.

-Takže, budíček milá vláda !

Českí neokolonialisti sa ozvali

05.09.2024

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd [...]

Lesk a oslnenie z vojenskej prehliadky

01.09.2024

Pred 3 dňami sme boli svedkami dávno nevídanej prehliadky stavu a sily slovenskej armády. To, čo sa za niečo vyše pol roka podarilo Ficovej vláde-to si zasluhuje úctu a obdiv. Dokonca aj od opozície, aj keď tá to na sebe nedá znať. Po dôstojných oslavách sv. Cyrila a Metoda boli oslavy SNP aj pre opozíciu ďalší príklad toho, ako sa dá podporovať v ľuďoch pocit národnej [...]

Odvolať dodatočne šimečkovskú ministerku kultúry-za včerajší futbal !

22.08.2024

Včera to bola nehoráznosť , za akú by mala pykať bývalá ministerka kultúry Odorovej i Hegerovej vlády. Jeden z najväčších úspechov slovenského klubového futbalu – zápas Slovana s Dánmi nemohla sledovať drvivá väčšina slovenských fanúšikov, Dôvod ? Zápas ignorovala na svojich kanáloch -vrátane špeciálneho športového, nielen bývalá RTVS ale aj jej [...]

leto, horúčavy, turecko

Tohtoročné leto bolo najteplejšie v histórii meraní, uviedol Copernicus

06.09.2024 06:52

Extrémne počasie má dopady na ľudské životy, varujú klimatológovia a naliehajú na prijatie opatrení na zníženie emisií skleníkových plynov.

Georgia, streľba, Colt Gray

Polícia zadržala otca 14-ročného podozrivého z vrážd na strednej škole v Georgii

06.09.2024 06:35

Päťdesiatštyriročný Colin Gray je obvinený z neúmyselného zabitia, vraždy a týrania detí.

SR MV polícia bomby školy vyhrážky BAX

Bombové hrozby každý deň. Prečo sú cieľom školy? Evakuácia nie je všeliek na každú hrozbu, hovorí expert

06.09.2024 06:00

Niektoré školy zatvorili svoje brány a vyučovanie zrušili aj v piatok.

Malaysia National Day

Blanár napráva Dzurindove chyby v ekonomickej diplomacii, významný minister najväčšieho afrického štátu ho však obišiel

06.09.2024 06:00

Úspešný vstup Slovenska do EÚ a NATO sa spája s Mikulášom Dzurindom, ale na druhej strane urobil veľké prešľapy na poli hospodárskej diplomacie.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2143063x
Priemerná čítanosť článkov: 4700x

Autor blogu

Kategórie