Založ si blog

Opozícia spustila starú ošúchanú platňu o trestnom zákone

Podľa Šimečkovcov a Grohlingovcov sú vládne strany Smer, Hlas a SNS babráci, lebo už po neviemkoľký raz musia prerábať trestný zákon /ďalej TZ/. Áno, pôvodný návrh novely TZ bol v NRSR predkladateľom upravovaný, lebo sa koalícia rozhodla vyhnúť sa konfrontácie s EK pri otázke právneho štátu. Potom bol pôvodný návrh upravený ešte raz, aby sa zastavila hystéria vo verejnosti, aby sa stopla klamlivá dezinformačná kampaň proti tým častiam TZ, ktoré vraj mali pomáhať násilníkom na ženách. Dvojité ústretové gesto koalície voči požiadavkám opozície opozícia nepochválila. Naopak označila ho ako odbornú slabosť koalície. No čo už, taká je politika.

Keď pred pár dňami Ústavný súd /ÚS/ konštatoval ústavnosť takmer všetkých článkov novely TZ, bola šokovaná opozícia chvíľu ticho. No iba chvíľu. Onedlho potom zodvihla hlavu a prostredníctvom svojich europoslancov a „ľudí v Bruseli“ začala znovu intervenovať proti SR. ÚS vraj síce konštatoval ústavnosť novely TZ, no to neodstraňuje jeho obsahovú škodlivosť. Novela TZ vraj napriek ústavnosti zákona výrazne poškodí hospodárske záujmy EU. Novelizovaný TZ vraj umožní drastické zníženie trestov a skrátenie doby premlčania u podvodníkov, ktorí sa chceli v SR obohatiť na úkor eurofondov a i.peňazí z Bruselu.

Vládna koalícia žiadne drastické hrozby pre financie EU v novele nevidí. Naopak, argumentuje, že novouzákonnené tresty sa teraz znížili na úroveň trestov v Nemecku, Rakúsku, Francúzsku…Vedomá si sily intrigánstva europoslancov za PS sa však koalícia napriek vnútornému presvedčeniu o korektnosti novely TZ rozhodla tento týždeň TZ upraviť v častiach venovaných peňiazom z EU na pôvodnú úroveň. Vládna koalícia ide teda ešte v júli TZ znovu novelizovať. Pristupuje k tomu nie preto, že TZ je vecne zlý. Nejde tak urobiť z právnického hľadiska -ale z hľadiska finančného. Slovenská koalícia totiž vie, že v Bruseli už dávno nerozhoduje pravda a vecnosť, ale moc, intrigy a vydieranie.

Suverénnejšia politika SR v zahraničnopolitickej oblasti hnevá silných mužov v EK. A tí by najradšej využili všetko, čím by SR za jej samostatné postoje /najmä vo vzťahu k vojne na UA/ potrestali. Neo-imperiálne kruhy z radov vedúcich politikov veľkých krajín sa podľa informácií pro-slovenských poslancov chystali využiť novelu TZ, aby zastavili pre SR dnes tak dôležité platby z fondu obnovy resp. i z eurofondov.

Vládna koalícia vie, v akej hroznej finančnej situácii prebrala moc po troch proti-slovenských premiéroch /Matovič, Heger, Odor/ . Vláda SR vie, že nám dnes treba na sanáciu deficitu a dlhov každé euro. Preto sa rozhodla ustúpiť Bruselu. Preto cúvla pod nátlakom, pred vydieraním EK a rozhodla sa -aj keď s tým vnútorne vecne nesúhlasí, novelizovať TZ tak, že ho v častiach týkajúcich sa eurokriminality, dá do pôvodnej podoby.

-Takáto je pravda. Vládna koalícia teraz v júli neznovelizuje TZ kvôli vlastnému babráctvu. Vládna koalícia naopak, koná veľmi zodpovedne a profesionálne. Dočasne ustupuje nátlaku EK, aby zachránila peniaze, ktorá Slovensku patria. To čo vládna koalícia dnes s TZ robí je smutný dôsledok pomerov, aké v Bruseli panujú. Právo silnejšieho, diktát kľúčových ľudí v pozadí EU nútia Slovensko ustúpiť. To, že slovenská vláda robí krok vzad ale nie je babráctvo. Je to prejav zodpovednosti a zmyslu pre realitu.

Tak ako veľakrát v minulosti, tak sa aj dnes pri TZ podvoľujeme presile. Skláňame hlavu. Robíme tak ale s vedomím, že nič nie je večné. S vedomím, že trpezlivý slovenský človek krátkodobú neprajnosť osudu vydrží. A keď príde čas, veci na Slovensku opäť vrátia k pôvodnej pravde, k pôvodnej prirodzenosti a normalite.

Českí neokolonialisti sa ozvali

05.09.2024

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd [...]

Lesk a oslnenie z vojenskej prehliadky

01.09.2024

Pred 3 dňami sme boli svedkami dávno nevídanej prehliadky stavu a sily slovenskej armády. To, čo sa za niečo vyše pol roka podarilo Ficovej vláde-to si zasluhuje úctu a obdiv. Dokonca aj od opozície, aj keď tá to na sebe nedá znať. Po dôstojných oslavách sv. Cyrila a Metoda boli oslavy SNP aj pre opozíciu ďalší príklad toho, ako sa dá podporovať v ľuďoch pocit národnej [...]

Odvolať dodatočne šimečkovskú ministerku kultúry-za včerajší futbal !

22.08.2024

Včera to bola nehoráznosť , za akú by mala pykať bývalá ministerka kultúry Odorovej i Hegerovej vlády. Jeden z najväčších úspechov slovenského klubového futbalu – zápas Slovana s Dánmi nemohla sledovať drvivá väčšina slovenských fanúšikov, Dôvod ? Zápas ignorovala na svojich kanáloch -vrátane špeciálneho športového, nielen bývalá RTVS ale aj jej [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2144037x
Priemerná čítanosť článkov: 4702x

Autor blogu

Kategórie