Založ si blog

Ta3: Králova moderátorská vyváženosť „v ťahu“

Včera ma pán moderátor Král z ta3 veľmi sklamal. Považoval som ho spolu s Bielikom za jednookého kráľa medzi slepými moderátormi Slovenska. No po včerajšku má toto renomé u mňa riadne naštrbené.

Včerajší „súboj“ zástupcov SaS /Kolíková, Krupa/ a zástupcov Smeru /Gašpar, Gluck/ neviedol Král férovo. Opozičnej SaS dal okato viac priestoru /62%/, Krupovi a Kolíkovej dovolil skákať do reči oponentom; ale keď sa o to isté pokúsili „smeráci“ už aj ich preškriekal svojou nepríjemnou fistulou a brzdil protestným mávaním ručičiek.

Toto sú však iba vonkajšie, formálne nedostatky „súboja“. Oveľa závažnejšou chybou bolo, že pán moderátor dovolil Krupovi no predovšetkým Kolíkovej používať vo verejnom priestore klamstvá o akomsi brutálnom útoku na slobodu zhromažďovania občanov. Kolíková tentokrát nedošla až ku konštatovaniu o začiatku policajného štátu v SR. Napriek tomu jej hyperbolizované nenávistné vyjadrenia opäť smerovali k vyhrocovaniu spoločenskej atmosféry na Slovensku. Pri silne nepravdivých a zveličených Kolíkovej výrokoch /napr. obmedzenie ideovo protichodných demonštrácií na tom istom mieste alebo obmedzenie demonštrácií pred obydliami politikov je vraj brutálna likvidácia zhromažďovacieho práva/ mal ihneď zasiahnuť moderátor. Moderátor Král však bol ticho, ba na protesty smerákov Kolíkovej ešte chytil stranu – vraj politici majú právo na virálnejší expresívnejší slovník. Keď Gašpar protestoval a upozornil, že práve nepravdivé nebezpečne zveličené vyjadrenia opozičných politikov „vyhecovali“ vraha Cintulu k zločinnému útoku, odbil to Král frázou, že sa silné vyjadrenia používali aj na druhej strane a nie je vraj možné im zabrániť.

Napokon ešte jedna výčitka pánovi moderátorovi Královi: prečo nechal bez prerušenia a bez komentára detinské infantilné klamstvá Krupu a Kolíkovej, že o motivácii Cintulu zavraždiť premiéra nič nevieme, lebo vraj ešte nebolo definitívne ukončené vyšetrovanie. Ako v blázinci vyznieva Kolíkovej popieranie existencie videa, na ktorom sa Cintula sám priznal k atentátu a sám potvrdil, že ho k nemu motivovali tie isté veci, ktoré opoziční politici a opozičné médiá používali na očiernenie vlády Smer, Hlasu a SNS. Kolíková s fanatickými plameňmi v očiach divákom tvrdila, že ona žiadne video s Cintulovým priznaním nevidela a že dokonca nemala k dispozícii ani ďalšie Cintulovo priznanie pred vyšetrovateľom. Žiadne Cintulovo priznanie a žiadne zdôvodnenie jeho zločinu vraj neexistuje, – lebo ona, promovaná magisterka práva Kolíková ho nevidela a nepočula resp. lebo jej právnické dôvody nedovolia priznať, že ho videla a počula.

Ako som už včera uviedol, výrazové prostriedky pani Kolíkovej sa opäť dramatizujú. Bola by to jej osobná záležitosť, keby nebola verejne činnou osobou. Keďže však patrí medzi mienkotvorné osobnosti, zasahuje dramatizácia správania pani Kolíkovej širšie spoločenské vrstvy. Napríklad – a za pomoci moderátora ta3, ktorý si včera nesplnil svoje povinnosti, zasahujú Kolíkovej prejavy divákov ta3. Iste je to iba pár desiatok tisíc ľudí. No aj to je škoda. Aj to je príčina, že sa napätie v slovenskej spoločnosti nezmenšuje, ale naopak, -ďalej vyhrocuje. Nedobrá vec.

Fľašu koňaku tomu, kto sleduje TB strany SaS

24.09.2024

Strana SaS po výmene ekonóma Sulíka za obuvníka Grohlinga zmenila nielen imidž strany odborníkov za imidž strany krčmových tárajov ale aj komunikáciu s verejnosťou. Miesto brožúrok ponúkajú páni ako Grohling, Kolíková, Viskupič a pod. každodennú dávku silného hejtu. Našli si na Slovensku svoju klientelu, -ľudí, ktoré sú na každodennej dávke nadávok a lží na [...]

„Odborníci“ a opozícia vládu R.Fica „kvalifikovane“ kritizujú

20.09.2024

Táto fráza sa v poslednom čase šíri po našich masmédiách vždy, keď je reč o nejakých nových vládnych opatreniach. Prikladajú sa citáty opozičných poslancov a jedno-dve vyjadrenia dvoch „odborníkov“, – známych to firiem, ochotných vyjadrovať sa na počkanie ku všetkému, o čo ich redaktori požiadajú. V súčasnosti napr. ku konsolidácii financií, [...]

Českí neokolonialisti sa ozvali

05.09.2024

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd [...]

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00, aktualizované: 09:45

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.

Kríza na Blízkom východe otriasa aj ratingom Izraela, Moody's mu ho zhoršila o dva stupne

28.09.2024 06:21

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Izraela o dva stupne na známku Baa1.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2156483x
Priemerná čítanosť článkov: 4708x

Autor blogu

Kategórie