Založ si blog

Zmierenie na Slovensku podľa Šimečku a Matoviča

Z písačiek opozičných médií sa čoraz jasnejšie dá vidieť, o čo v súvislosti s atentátom na predsedu vlády SR opozícii ide. Čoraz zreteľnejšie sa dajú rozoznať požiadavky, za ktorých by opozičné strany Progresívne Slovensko, hnutie Slovensko a SaS boli ochotné pristúpiť na aspoň dočasný zmier s vládou. S istým zjednodušením zhrniem tieto požiadavky nasledovne:

  • 100 dní úplnej vládnej pasivity- vláda dostane od opozície 100 dní tolerancie, obvyklej pri nástupe novej vlády – ibaže s oneskorením pol roka. Vláda bude za toto obdobie v podstate iba „kúriť a svietiť“.
  • Stiahnutie návrhov vlády a poslancov vládnej koalície z rokovania NRSR: najmä zákona o RTVS, o fonde umenia, o mimovládnych organizáciách, o náletových drevinách, o sieťových odvetviach, a pod. ; utlmenie činnosti parlamentu minimálne na 3 mesiace-
  • Odstúpenie ministra vnútra Šutaja Eštoka, ministerky kultúry Šimkovičovej a ministerky zdravotníctva Dolinkovej z ich postov.
  • Odvolanie Machalu z postu vedúceho úradu MK.
  • Odvolanie Michelka z postu predsedu výboru NRSR.
  • Ponechanie M-Kolíkovej na poste predsedníčky výboru.
  • Hlboká sebareflexia vo vedení koaličných strán a priznanie si viny Smeru, Hlasu a SNS za šírenie nenávisti v spoločnosti.
  • Obnovenie súčinnosti vládnych politikov s novinármi opozičných mejnstrímových médií, najmä s Denníkom N, Sme, Aktualitami, Joj a Markízou; zastavenie kritiky médií zo strany vlády SR.
  • Zachovanie statu quo v publicistických a spravodajských reláciách RTVS.
  • Uvalenie karantény na verejné vystúpenia poslanca Blahu; výmena poslanca Blahu na poste podpredsedu NRSR za umierneného predstaviteľa Smeru.
  • Obnova vojenskej pomoci SR Ukrajine na štátnej úrovni. Poskytnutie vojenských zariadení NATO na prípadnú obranu západných častí Ukrajiny pred ruskou agresiou.
  • Prerušenie úzkej spolupráce SR s Maďarskom a obnova úzkej spolupráce s Českom.
  • Podpora kandidáta opozície na post sudcu Ústavného súdu SR.

-Takto by sa dalo pokračovať aj ďalej. Nové požiadavky opozície na prímerie s vládou pribúdajú v Denníku N, Sme, aktualitách a pod. každý deň. Vláda by vraj na tieto požiadavky mala reflektovať. V jej vlastnom záujme. Inak sa bude tlak pouličných opozičných aktivistov stupňovať.

Po atentáte na de facto najdôležitejšieho politika štátu zvyčajne prichádzajú na rad silné obmedzenia občianskych slobôd /min. vyhlásenie výnimočného stavu/. V SR k tomu nedošlo. To opozícia, médiá a „experti“ s ňou spriaznení využíli na rozšírení tézy o potrebe akéhosi všeobecného zmierenia. Dnes už opozícií ani tzv. zmierenie nestačí. Opozícia stupňuje požiadavky a žiada od vlády pasivitu. Žiada, aby vláda nepokračovala v realizácii volebného programu, s ktorým vyhrala voľby. Opozícia žiada, aby vláda nevládla. Opozícia pomaly ale iste kladie ničím nezdôvodniteľné podmienky. Naznačuje, že ak ich vláda nesplní, môže byť ešte horšie. Opozícia zistila, že vláda ustupuje a tak prechádza do útoku. Opozícia vydiera. – Formálne si tu milí Smeráci, Hlasáci SNSáci vládnite, no o tom, čo a ako rozhodne opozícia. Skúste nahnevať opozíciu /Šimečku-Grohlinga-Naďa-Matoviča/ a máte tu zase mediálne peklo, plné ulice sfanatizovaných ficofóbov a intervencie do Bruselu…!

Opozičné médiá a opoziční politici dopredu avizujú, že za ďalšie vyhrocovanie vášní a rôzne formy protestného správania občanov SR oni zodpovednosť neponesú. Za prípadnú dramatizáciu života v SR bude vraj zodpovedná len a len neschopná vláda R.Fica a jeho spoločníkov zo Smeru, Hlasu a SNS.

-Zdá sa, že vražedný útok sa na Slovensku pre Matoviča, Šimečku a spol. opäť stal povestným „míľníkom“… Opozičným darebákom na sociálnych sieťach už chýbajú azda len plechové odznačiky s textom „All for Cintula“ …

Nedeľná Jančkárová alebo čaro nechceného

23.06.2024

Bojkot Šipoša z OLaNO /“Slovensko“/ zo strany Michelka spôsobil, že dnes mnohí politikychtiví Slováci prežili celkom pokojnú a poučnú nedeľu. Život ukázal, aký prezentačný formát môže mať relácia aj s takými výrazne odlišnými politickými súpermi, akými sú matovičkár Šipoš a národniar Michelko. Súperi diskutovali na diaľku, s jemným časovým [...]

Ta3: Králova moderátorská vyváženosť „v ťahu“

19.06.2024

Včera ma pán moderátor Král z ta3 veľmi sklamal. Považoval som ho spolu s Bielikom za jednookého kráľa medzi slepými moderátormi Slovenska. No po včerajšku má toto renomé u mňa riadne naštrbené. Včerajší „súboj“ zástupcov SaS /Kolíková, Krupa/ a zástupcov Smeru /Gašpar, Gluck/ neviedol Král férovo. Opozičnej SaS dal okato viac priestoru /62%/, Krupovi a [...]

Policajný štát podľa Kolíkovej

18.06.2024

Oddnes to znovu začína. Znovu budú pochody a demonštrácie opozície proti vláde. Kolíková sa preto znovu dostáva do varu, do svojho obvyklého symptomatického švungu. Dnes na TB strany SaS pani doktorka práv oznámila, že sa momentom prijatia „lex atentát“ stane POLICAJNÝM ŠTÁTOM. Doposiaľ som si myslel, že policajný štát charakterizuje vláda polície, vláda [...]

žilinka

Žilinka: Určenie názvu Ulice Dr. Jozefa Tisu vo Varíne je nezákonné

26.06.2024 14:26

Obecné zastupiteľstvo má do pol roka zmeniť názov ulice.

Robert Kaliňák

Kaliňák: Letisko Sliač by mohlo byť pripravené na stíhačky o tri až päť rokov

26.06.2024 14:03

Na Sliači by mali byť stíhacie lietadlá trvalo umiestnené.

Fico, fiala

Bratislava kritizovala Fialu za jeho výrok k medzivládnym konzultáciám. Neúctivý? Naopak, bol výrazom rešpektu, reaguje český premiér

26.06.2024 13:58, aktualizované: 14:20

Český kabinet tento rok v marci pozastavil medzivládne konzultácie pre rozdielne názory na kľúčové témy zahraničnej politiky.

hlina

Hlina podal trestné oznámenie na Lesy SR pre podozrenia z machinácií pri ťažbe kalamitného dreva na Horehroní

26.06.2024 13:45

Hlina kritizoval obstarávanie ťažby kalamitného dreva na Horehroní už v júni.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 444
Celková čítanosť: 2076012x
Priemerná čítanosť článkov: 4676x

Autor blogu

Kategórie