ČTK a slovenskí novinári zlomyseľne prekrúcajú Ficove slová o Kyjeve

23. januára 2024, medvedar, Nezaradené

Fico sa má v stredu stretnúť v Užhorode s ukrajinským premiérom Šmygaľom. Tento fakt vyvolal vzrušenie u niektorých novinárov. Vzrušenie silné, azda až do nepríčetnosti. Aby som ich zachránil pred infarktom, oznamujem im, že sa Šmygaľ stretol a znovu stretne v Užhorode aj s maďarským ministrom zahraničia Szíjjártóom. Fico nebude precedens.

Vzrušenie slovenských novinárov vyvolala ich vlastná konšpirácia, podľa ktorej nechce Fico cestovať do Kyjeva, lebo sa bojí vojny. Fico novinárom, čo toto naznačovali odvetil, že Užhorod ako miesto rokovania nenavrhol on ale Ukrajinci. Novinárom vysvetlenie nestačilo a ďalej trvali na tom, že sa Fico bojí vojny, ktorá v Kyjeve prebieha a preto je rád, že do Kyjeva ísť nemusí. Fico sa po týchto opakovaných trepinách už potom nezdržal a pánom škrabákom s trochou nadsadenia vyhlásil, že v Kyjeve nie je žiadna skutočná vojna a ľudia tam žijú normálnym životom. Preto ísť do Kyjeva nie je vec odvahy, nie je žiadne hrdinstvo..

– Tááák, a už škranbáci dosiahli, čo chceli. Vyprovokovali Fica k miernej hyperbole a odvtedy nerobia nič iné, len sa slovíčkaria, len jeho vyjadrenie ďalej rozmazávajú. Chcú dokázať, ako Fico zase zaklamal a ako sa mu nedá nikdy a v ničom veriť.

Nuž páni pseudo-novinári-Fico to síce trochu s tou mierovou kyjevskou atmosférou prehnal,- no prehnal to naozaj iba trochu. V Kyjeve totiž v súčasnosti naozaj žiadne skutočné boje neprebiehajú. Ľudia tam naozaj po väčšinu dňa normálne žijú, chodia po uliciach, do práce, do školy. Áno, Rusi v noci občas vystrelia na Kyjev rakety, no tie rakety miera a takmer vždy zasiahnu iba vojenské ciele. Žiadna raketa nedopadla ani na sídlo prezidenta či vlády, ani na vládne budovy či na kyjevské centrum. Kindžaly sú príliš drahé i na to, aby nimi Rusi len tak naháňali pouličnú hrôzu a triafali do panelákov. Na to aby sa obytné budovy poškodili, občas stačí, že ich zasiahnu ukrajinské protiletecké strely, teda strely, ktoré minuli cieľ alebo úlomky z nich.

Ruské rakety dopadajú na vojenské ciele. Nielen v Kyjeve, ale aj na Západnej Ukrajine či v Podkarpatsku. Ciele pri Ľvove zasiahli ruské rakety aj včera, – niektoré dokonca tak blízko Poľska, že do vzduchu vzlietli lietadlá NATO, ktoré sú pri ukrajinskej hranici dislokované. A čo je pre vás, páni novinári ešte viac zaujímavé, ruské rakety už niekoľkokrát zasiahli vojenské ciele aj pri Užhorode. Konkrétne pri užhorodskom letisku ! Ešte raz, – stalo sa to niekoľkokrát !

-Takže páni „novinári“. upokojte sa. Znížte svoje ficobijské vzrušenie. Mieru rizika, akú by našiel Fico v Kyjeve, nájde totiž aj v Užhorode. Takže páni „novinári“, – ak chcete Fica pri nejakom skutočnom klamstve pristihnúť, budete musieť vo svojom love slov pokračovať ďalej. Pokus s Kyjevom či Užhorodom vám nevyšiel. Skúšajte ďalej, ak nemáte nič užitočnejšie na programe. -Možno vám tá motyka napokon predsa len skutočne vystrelí.