Ruský trest za Belgorod

30. decembra 2023, medvedar, Nezaradené

Pár hodín potom, čo ukrajinské a NATOvské raketomety zaútočili na centrum mesta Belgorod /sídlo rovnomennej oblasti Ruskej federácie/, zničili tam novoročný trh, mestský vianočný strom a klzisko, na ktorom sa práve korčulovali deti, potrestali ruské letecké a raketové sily priamych aktérov útoku na Belgorod. Trest bol adresný.

Ruský úder zasiahol miesta, kde boli plameňomety Grad, Vampire a odpalovacie zariadenia pre Himars a ATACAMS, použité pri útoku na Belgorod.. Charkovský Volčansk, odkiaľ Ukrajinci realizovali útok na Belgorod, bol zničený. Zničený bol aj luxusný hotel Pallace v strede Charkova, kde bol o.i. práve ubytovaný americký generál Keitt Kellogg a americký vládny poradca pre bezpečnosť a spravodajské informácie Robert McCreary.

Ukrajinské sily sa pokúsili v noci zo soboty na nedeľu revanšovať útokom jedného dronu a odpalom troch delostreleckých striel ráže 155 mm na mestskú štvrť Petrovskij v Donecku. Nuž, tie údery, tie kontry a rekontry sa začali realizovať v akomsi podozrivo rýchlom tempe. Dúfam, že sa veci do Nového roku nestanú úplne neovládateľné…