Založ si blog

EU siaha na zvyšky slovenskej suverenity-dosiahne čo nechcela

Všetko zlé je na niečo dobré. Na reakcii EU, EK a EP a podobných neokolonialistických inštitúcií už aj dobromyseľnejší Slováci vidia, ako nás Brusel ujarmuje. Naša suverenita je taká malá, že nám už eurokolonizátori nedovolia ani len organizačné zmeny v systéme prokuratúry, že nám nedovolia ani len zrýchlené tempo legislatívnych úprav. Suverénne právo NRSR schvaľovať zákonnými demokratickými procedúrami /teda aj v zrýchlenom konaní/ demokraticky zvolenými poslancami zákony, ktoré si vyžaduje náš každodenný život nám Brusel popiera. A vyhráža sa kadečím. Napríklad finančnými sankciami….

-No len tak ďalej, milí páni neokolonialisti. Skúste nás perzekvovať. Naša odpoveď bude – obštrukcie pri Ukrajine. Ak nám siahnete na eurofondy, my zablokujeme všetko, čo je spojené s pomocou Ukrajine. Vrátane súhlasu so vstupom Ukrajiny do EU či NATO. Vrátane všetkého, čo súvisí so sankciami proti Rusku, čo súvisí so spoluprácou s teroristickým Izraelom a pod. Zablokujeme nielen štátnu vojenskú pomoc SR, ale aj finančnú a vojenskú pomoc, ktorá sa realizuje prostredníctvom EU. Komerčným subjektom, ktoré vyrábajú a vyvážajú svoju produkciu na Ukrajinu odnímeme exportné licencie. Dopravné trasy smerujúce cez SR na Ukrajinu, -cestné, lodné, železničné, letecké,,, dostanú u nás stopku.

– Nie, z EU a NATO sami nevystúpime. Zvnútra týchto štruktúr však budeme pichať, omínať, hrýzť. Budeme nepríjemnejší než Orbánovci. Na zlo odpovieme zlom.

A ak budete vo svojej vojne proti SR pokračovať ešte ďalej, prídu na rad korporácie, ktoré u nás máte. Automobilky, telekomunikácie, energetika, banky…Nielen vy ale aj my sa máme čím vyhrážať. -Verím, že ste si toho vedomí a že ste si dobre prečítali mieru našej odhodlanosti.

-Otázka znie: páni z Bruselu – obetujete svoje záujmy na aj tak krachujúcej Ukrajine iba preto, aby ste namietali a sankcionovali Slovensko za obyčajné zrýchlené konanie pri schvaľovaní normálnej, inde bežnej úpravy našej vnútroštátnej legislatívy ?

Ak R.Fico a poslanci koalície nepopustia, – budete mať páni v Bruseli a vo Washingtone problém. Veľký problém. Stojí vám to za to ?

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984344x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie