Pro-slovenská politika: príručka pre p. Valáška

22. novembra 2023, medvedar, Nezaradené

V poslednom čase p.Valášek z PS verejne deklaroval, že nechápe, čo je to tzv.proslovenskosť slovenskej politiky, najmä zahraničnej politiky. Žáner blogu neposkytuje dostatočne veľký priestor pre výklad základných politologických pojmov. Napriek tomu nechápavému pánovi Valáškovi z PS ponúkam aspoň pár príkladov. Dúfam, že sa po nich už nebude vyčudovane ako stará sliepka vo dverách kurína pýtať, čo to tá pro-slovenská politika je a čo to vlastne zahraničná politika novej ľavicovo-národniarskej vlády od zástupcov SR v zahraničí a od pracovníkov MZV SR vlastne požaduje.

Takže na ilustráciu- takzvaný proslovenský politik /v EU, EP, EK, NATO, OSN, OBSE, v INESCO, v WHO, na slovenskom veľvyslanectve či zastupiteľstve a i.:

Dúfam, že teraz už progresívny pán Valášek pochopil, o čom je pro-slovenskosť a služba národnoštátnym záujmom SR. Dúfam, že ako diplomat pochopil, že slovenská diplomacia nie je v zahraniční na to, aby tam organizovala obchodné výjazdy a kampane cudzích importérov na Slovensku ale naopak. Dúfam, že pán Valášek pochopil, že slovenský veľvyslanec napr. v Taliansku nemá byť iba odborník na taliansky jazyk a taliansku kultúru a jej propagovanie v SR ale naopak – má to byť vlastivedne skvelo pripravený znalec Slovenska, ktorý bude schopný propagovať Slovensko v Taliansku. Dúfam, že pán Valášek pochopil, že pro-slovensky orientovaných vlastivedne skvelo pripravených ZNALCOV SLOVENSKA máme na ministerstve zahraničia SR a v diplomatických službách v zahraničí zúfalo málo. – A preto dúfam, že sa pán Valášek nebude čudovať, ak budú tí zástupcovia SR čo pôjdu do zahraničia alebo pracujúci napr. na MZV podrobení kompetenčnej selekcii, tvrdému vlastivednému výcviku a previerkam praktickej oddanosti národno-štátnym záujmom Slovenskej republiky.