Šutaj-Eštok o voze, ťažšie chápaví novinári o koze

31. októbra 2023, medvedar, Nezaradené

Minister vnútra Šutaj Eštok dva dni avizoval veľkú propagačnú a zastrašovaciu akciu proti migrantom a prevádzačom. Do akcie proti nim sa polícia rozhodla vyjsť ako s bubnom na zajace. S veľkou medializáciou, s množstvom policajtov, aut s majákmi, húkačkami, s dronmi, koňmi, štekajúcimi psami. O tom, že išlo o to, čo Šutaj Eštok avizoval t,j. o demonštráciu sily a zastrašovanie zločincov musel vidieť a vedieť každý absolvent základnej školy, aj špeciálnej školy. – Iba niektorí „naši“ mienkotvorní novinári a naši opoziční politici nie.

Opoziční novinári a politici tvrdia, že ide o neúspešnú akciu. Prečo ? Lebo sa počas akcie nepodarilo chytiť ani jedného jediného migranta. Teda, že policajti pomocou bubnov žiadneho „vrabca“ nechytili. Novinári, ktorí toto tvrdia si o inteligencii policajtov asi veľa nemyslia. Podľa nich sú policajti takí tupí, že zločincov chytajú tak, že ich vopred na svoju akciu všetkými dostupnými prostriedkami upozornia. Takíto novinári asi nikdy nemali s policajtmi žiadne skúsenosti. Ak totiž muži v zelených uniformách chcú niekoho naozaj chytiť, postupujú presne opačne ako pri včerajšej zastrašovacej akcii. Dobre sa ukryjú, prezlečú do civilu, zamaskujú a potichu čakajú, kedy im zločinci do pasce sami vbehnú.

Milí nahlúpli opoziční politici z PS, OLaNO a SaS a ťažko chápaví nie príliš vzdelaní novinári. Ak policajti pod velením Šutaja Eštoka nechytili žiadneho migranta, tak je dôkaz úspechu akcie. Nie neúspechu. Policajná akcia dosiahla, čo mala – zastrašila migrantov, odohnala ich na míle ďaleko od slovenskej hranice. A možno na poriadne dlho.

Každému, kto má hlavu na krku, je zmysel a úspech akcie zrejmý. Pre menej chápavých alebo programovo nechápavých novinárov a opozičných politikov to tak nie je. Oni sú totiž platení za nechápavosť. Oni sú platení za zosmiešňovanie vládnych krokov, ktoré sú pre nich na pochopenie príliš zložité. A tak sa novinári a opoziční politici chichocú. Síce bez príčiny ale o to srdečnejšie.

-Slovenská ľudová múdrosť vraví – iba blázni sa smejú bez príčiny. Je to aj prípad novinármi a opozíciou aktuálne vysmievanej policajnej akcie ministra Šutaja-Eštoka ? Nepochybujem, že áno.