Založ si blog

SNP bol „iba“ boj proti Nemcom: nie proti fašizmu a za ČSR: slniečkári netárajte !

Nechcem otravovať ľudí v predposledný letný deň teóriami. Preto iba zjednodušene a krátko: v SNP boli traja moji príbuzní. Ani jeden nebojoval v SNP proti tisovskému fašistickému režimu, tobôž proti „slovenskému štátu“ a už vôbec nie za obnovu masarykovskej ČSR. Ani jeden z nich v SNP nebojoval za vládu komunistov a proti kapitalizmu. Keď som sa ich pýtal prečo išli do akcií v rámci povstania, všetci traja nezávisle na sebe odpovedali: išli sme BOJOVAŤ PROTI NEMCOM.

Nemci začali /po provokáciách partizánov a agentov z Londýna/ obsadzovať Slovensko. Že na základe medzištátnej zmluvy, to je vec pre historikov. Nikto z tých, čo išli do SNP na akési ochranné zmluvy nemyslel. Bežný povstalec /nie iba vojak Slovenskej armády a nie iba partizán s oddielu pod vedením sovietskych veliteľov a slovenských komunistov – ale aj bežný doborovoľne zmobilizovaný občan/ išiel do boja, lebo Nemci začali obsadzovať jeho krajinu, jeho Slovensko. A on sa týmto cudzincom rozhodol postaviť na odpor. Chcel, aby Slovensko zostalo pre Slovákov a nie pre Nemcov. Preto išiel do SNP. Za Slovensko a slobodu slovenského národa.

Jeden z mojich príbuzných, -poddôstojník Slovenskej armády skončil napokon v koncentráku a prežil iba vďaka dobrého „koreňu“ a šťastiu. Po vojne odmietol vybaviť si akékoľvek odbojárske výhody a do dôchodku pracoval ako traktorista na družstve. Druhý dostal, čo chcel. Majetky po Nemcoch a život dožil v jednej z bývalých nemeckých dedín bývalého Hauerlandu. Tretí mal učňovskú školu a tak ho ako „vzdelanca“ zlanárili medzi žandárov. On jediný bojoval proti fašistom – nie však domácim „klérofašistom“ či „hitlerovským fašistom“ ale proti FAŠISTICKÝM BANDEROVCOM. Hovoril, že išiel na východné Slovensko „biť banderov“. Podarilo sa. Po nástupe komunistov začal mať ako nestranník problémy. A keď sa na južnom Slovensku, kde slúžil a kde sa už začali po nástupe Širokého rozťahovať maďarskí „elvtárši“ /vraj maďarskí komuništi-v skutočnosti ale maďarskí šovinisti-fašisti/ z „verejnej bezpečnosti“ ho súdruhovia vyhodili.

Dvaja z ,mojich troch povstaleckých príbuzných teda predsa len proti fašizmu bojovali. Ibaže nie v SNP, ale po ňom. Proti fašistom z Ukrajiny a proti fašistom z Maďarska. Bojovali úplne inde a úplne inak, ako to popisovali čechoslovakistickí, bolševickí „historici“. A v rozpore s tým, ako to dnes popisujú mladučkí euroatlantickí, slniečkárski eleévi historiografie. A ako to po nich rapká v prejavoch kadejaký Šimečka, Čaputová, Ódor, taký či onaký slovakofóbny politik či publicista z pro-západných médií.

Slovenské národné povstanie bolo podľa mojich pre mňa najautentickejších zdrojov informácií a uveriteľných životných skúseností bojom proti Nemcom. Bojom proti okupantom zo Západu. Bojom za slobodu Slovákov a Slovenska. Historici nech si píšu, za čo ich platia. Slovákov neoklamú. Slovenský národ je múdry. Slováci vedia svoje. A zo svojho poznania nepopustia.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1983825x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie