Založ si blog

Otvorený list Odorovi a jeho Čaputovej

Čaputovej Odor minulý týždeň odmietol splniť sľub vlády SR, ktorá sa zaviazala kompenzovať zvýšené náklady na energie pre obce a mestá vo výške vyše 108 mil. eur. Odor v tejto súvislosti odmietol so ZMOS aj rokovanie. ZMOS si napokon akési náhradné stretnutie a akési nezáväzné sľuby /cez Čapurovú/ u Odora predsa len vymohol. Veď za sľuby nikto nič nedá, -no nie ?

-Oficiálnym dôvodom nesplnenia vládneho záväzku pre dotáciu obcí a miest je podľa Odora katastrofálna finančná situácia vlády. Keby vraj Odorova vláda poskytla mestám a obciam sľúbené kompenzácie, nemala by už v auguste-septembri z čoho vyplácať starobné dôchodky. Čudné, lebo keď Smer od Odora požadoval, aby v programovom vyhlásení svojej vlády presne pomenoval biedny stav, v akom Slovenskú republiku vláda Matoviča, Hegera, Sulíka, Remišovej a Kollára zanecháva, tak to Odor odbyl frázou, že to s financiami SR zase až tak katastrofálne nie je.

V tomto Odor asi tentokrát neklamal. Alebo klamal – no s jednou výnimkou. NA ZBRANE OD USA TOTIŽ VLÁDA PENIAZE MÁ. Odorova vláda ešte v prvý júlový týždeň poslala do USA požiadavku na cenovú ponuku pre 12 amerických námorných vrtuľníkov Viper. Majú vraj byť z polovice zadarmo. Z polovice ich však bude treba uhradiť. Pôjde o sumu, ktorá prekročí rozsah dotácie na energie pre obce a mestá.

Dnes Odorova vláda oznámila, že sa rozhodla využiť americkú ponuku na nákup 160 vojenských SUV značky Oshkosh. Bude to vraj v rámci „bezplatnej“ zbrojnej pomoci, vyčlenenej pre SR vo výške 190-200 mil. SR nezaplatí nič, pardon predsa len dačo: zaplatí 20% DPH. Teda takmer 40 mil. eur. Takmer polovicu sumy, ktorú by Odor mal poslať ako kompenzáciu za energie na účty obcí a miest. Poviete si, -DPH do USA nepôjde, zostane u nás v obehu. Nuž áno, ani peniaze na dôchodky či pre obce a mestá do USA nepôjdu. Tiež budú obiehať po Slovensku. V tom veľký rozdiel nebude. Rozdiel bude – a zásadný- iba v tom, že Čaputovej Odor rozlišuje medzi domácimi a americkými veriteľmi resp. dodávateľmi. Tak ako nečestný podnikateľ, aj Odor rozlišuje medzi prednostnými partnermi, ktorým peniaze treba už aj – a tými, ktorí majú smolu a musia počkať v štýle „maňana“.

Pán Odor dovoľte mi preto obrátiť sa na vás týmto otvoreným listom, touto otvorenou výzvou: Ste vy pán Odor skutočne /aj keď iba dočasným a úradníckym/ premiérom a „služobníkom“ všetkých občanov Slovenskej republiky – alebo ste – tak ako tá, z vôle ktorej na Úrade vlády úradujete – skôr premiérom dobre ohradenej ambasády a služobníkom jej štátnych potrieb a geopolitických záujmov ?

Odpoveď na tento list od Vás ani veľmi nečakám. A ak, tak nie príliš serióznu, -buď v podobe pársekundového mlčania alebo v podobe lacného bonmotu. Som rád, že vám aspoň ten „falusi“ bírešský humor ide. Jó munkát kívánok ! / -Medve – gyár/.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'. Demokratický líder pripustil, že USA budú musieť poslať proti Rusku vojakov

06.05.2024 06:45, aktualizované: 09:17

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1985082x
Priemerná čítanosť článkov: 4693x

Autor blogu

Kategórie