Založ si blog

Čaputová sa zase vyfarbila.

Čaputová sa dnes pred Slovákmi zase vyfarbila. Konkrétne na zeleno. Privítala vo svojom paláci zeleného pánka- oblečená na jeho počesť v štýlovom zelenom kabátiku. Aby im to spolu ladilo.

Čaputová sa rozhodla prijať návštevu, ktorú v Budapešti prijať /zatiaľ/ odmietli a ktorú bulharský prezident celkom bez škrupulí poslal do …primeraných medzí. Čaputová prijatím Zeleného pána konala v rozpore s názormi väčšiny Slovákov. Tí totiž -dokonca aj podľa prieskumu Globsec-u nefandia zelenému pánovi ale skôr našim odvekým ruským priateľom.

Čaputová sa už môže voči väčšine národa takto arogantne správať. Neťažia ju ani záväzky voči ľudu krajiny, v ktorej mala byť prvá medzi rovnými a ani strach o znovuzvolenie. Čaputová vie, že onedlho končí. A tak aj takýmito priateľskými gestami voči figúram čo u Slovákov nie sú, jemne povedané, -obľúbené- dáva národu pocítiť ohrdnutú pýchu. Čaputová to Slovákom ešte párkrát dá poriadne „vyžrať“. Dnešná audiencia zeleného pánka je asi iba predkrm.

Už sme tu v Grassalkovichovom paláci mali človeka, na ktorého odchod z postu prezidenta netrpezlivo čakala minimálne polovica národa. Bol to Michal Kováč. Šikovní chlapci mu z dlhého čakania oproti palácu spustili časomieru. Tá mu v štýle strihania vojenského metra odmeriavala počet dní, čo mu ešte ako prezidentovi ostávajú. Neviem, či sa táto časomiera niekde nezachovala. Ak áno, bolo by ju treba opraviť a nanovo nastaviť. Na číslo nachádzajúce sa niekde medzi 178 až 284. Teda na počet dní, kedy by sme mohli poznať meno nového prezidenta.

Počet dní, počas ktorých ešte Čaputová bude môcť Slovákom robiť napriek a prijímať kadejakých peklom zadymených zelených pánov je totiž v intervale 178 až 284. Presné číslo budeme vedieť, keď ústavný činiteľ na to oprávnený stanoví dátum prezidentských volieb. Zákon vraví, že sa majú konať v roku 2024, najneskôr však 60 dní pred uplynutím funkčného obdobia súčasného prezidenta teda najneskôr 16. apríla 2024.

Vládna a zákonodarná moc, ktorá vzíde z volieb 30.9.2023 určí o.i. aj to, ako dlho si tu ešte budeme musieť Čaputovú užívať. Ak moc vo voľbách získa národná a ľavicová koalícia, v extrémnom prípade môže dať termín prezidentských volieb už v januári. Preto optimistické číslo je 178. Ak si ale moc udrží súčasná liberálna a pravicová koalícia, pokojne sa môže stať, že na termín volieb využijú najneskorší možný termín /podobne ako v prípade parlamentných volieb/ teda 16.apríla. Preto je pesimistické číslo 284.

Počkáme do 30.9.2023 a potom uvidíme, aká cifra sa na časomiere pre Čaputovú na Hodžovom námestí objaví. Nech to číslo bude akékoľvek, fajn bude, že sa deň čo deň bude zmenšovať. A že tak svojim spôsobom bude čistiť Hodžovo námestie lúčom nádeje od nepekností, ktoré ho /aj dnes/ pošpatili.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984887x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie