Zelenskij dnes urobil pozitívny krok k Rusku

8. mája 2023, medvedar, Nezaradené

Zelenskíj dnes vyhlásil, že zajtrajší 9, máj budú v Kijeve oslavovať ako Deň Európy resp. európskej identity Ukrajiny. Týmto sa Zelenskij prihlásil k ruskej identite Ukrajiny. Prečo ? Pretože najväčšiu časť Európy zaberá Ruská federácia. Európa, ako je známe tým, čo sa učili zemepis/geografiu siaha po hrebeň Uralu a po rieke Ural smeruje do Kaspického mora. Na juhu tvorí hranicu Európy severná, ruská časť hrebeňa Kaukazu.

V európskej časti Ruskej federácie, tvoriacej geografickú väčšinu Európy žijú väčšinou Rusi. Ruská kultúra a ruská civilizácia je teda pre európsku identitu väčšinová. Zelenskij sa prihlásil k európskej a teda ruskej identite. Vracia Ukrajinu k jej koreňom.

Alebo že by to všetko bolo inak ? Že by Zelenskij nemyslel celú Európu ale len jej západný apendix, osídlený potomkami Germánov a Keltov a prisťahovalcami z Afriky a Ázie ? Že by Zelenskij spojil identitu Ukrajincov s identitou Keltogermánov a Afričanov ? Ak áno, tak sa netreba hanbiť a priznať to svojmu ukrajinskému ľudu na plné ústa.