Ruský film „Mrázik“ v USA premietať neodporúčajú

18. apríla 2023, medvedar, Nezaradené

Po takmer 60 rokoch od premiéry sa ruský film „Mrázik“ dostal znovu na pretras aj v USA. V Amerike ho dnes filmoví influenceri neprijímajú s veľkým pochopením. Podľa nich pozeranie tohto filmu spôsobí americkým divákom bôľ a nepríjemné pocity strachu.

Film je podľa amerických filmových expertov plný tajomných symbolov. Na viacerých miestach sa napr. stretávame s hubami a ich zbieraním. Niektoré z hríbov pripomínajú zázračné halucinogénne huby. Toto potom spolu s domčekmi, čo sa pohybujú a vrtia /na stračej nôžke/ len potvrdzuje, že konzumácia húb spôsobuje halucinácie. Ďalšou desivou vecou je postavička zlomyseľného piadimužíka, ktorý Ivana zmení na medveďa a robí mu aj ďalšie nepríjemnosti. Priam hrôzostrašne by na americké deti mohli pôsobiť veľké záľahy snehu, cez ktoré sa ľudia ledva brodia.

Najstrašnejším momentom v prehodnotenom ruskom filme je ale scéna keď dedo „Mrázik“ chodí po lese a svojou palicou zaľadňuje všetko živé, – vrátane vtáčika. Pro-environmentálne vychované americké deti by mohli z týchto záberov dostať silný psychický šok.

A tak je záver amerických expertov jednoznačný: nie sú si istí, či by sa takýto brutálny film mal v USA prezentovať. – „Čo najďalej od tohto filmu !“, vyzýva jeden zo znalcov na stránkach portálu „Sport 24“.