Matovičov plán B

31. marca 2023, medvedar, Nezaradené

Matovič vie, že momentálne prehráva. Matovič vie, že po septembrových voľbách nebude vo vládnej koalícii. Matovič vie, že s ním nikto nebude chcieť po voľbách nič mať, nikto s ním nebude chcieť spolupracovať nielen vo vláde, ale ani v parlamentnej opozícii.

Matovič však vie aj to, že to ani s tým jeho parlamentným opozičníctvom nebude až také jednoduché. Matovič vie, že sa bude musieť poriadne obracať, aby sa do NRSR vôbec dostal.

Matovičova hlavná predvolebná zbraň – 500 eurová odmena za volebnú účasť, – v podobe plánu A /schválenie odmeny v parlamente/ je v skutočnosti plán B: je to propagandistická cesta k tomu, aby sa Matovič do parlamentu vôbec dostal. Tzv. plán B a C je iba hra. V skutočnosti sú všetky Matovičove plány A, B,C…XYZ iba súčasťou jedného jediného globálneho plánu B. Podstatou tohto globálneho únikového plánu B je, aby si Matovič po jesenných voľbách zabezpečil v NRSR komfortnú opozičnú pozíciu. A z jeho osobného pohľadu komfortné živobytie pre seba, pre svoju manželku, pre svoje deti a pre „manželkine“ firmy a realitné projekty.

Matovič chce prísľubom 500-euroviek zabezpečiť pre svoju OĽaNO, spoločnosť s ručením obmedzeným, – dostatok hlasov a teda dostatok peňazí zo štátneho rozpočtu. Matovič si kampaňou okolo 500-euroviek chce zabezpečiť nielen dobrý život, ale aj dostatok prostriedkov na realizáciu svojho koníčka – politizovania na typicky matovičovský škandalózny spôsob. Cirkusové predstavenia á la Matovič neboli, nie sú a ani v budúcnosti nebudú zadarmo. Preto už dnes, v predvolebnej kampani Matovič ako dobrý cirkusový principál myslí na budúcnosť. A zháňa prostredníctvom typicky matovičovských pitoreskných a šokantných atómoviek pre OĽaNO staronové a nové hlasy. Zháňa si peniaze na svoj povolebný opozičný parlamentný dobre zásobený a teplučký brloh.

Zháňa si však už dnes aj témy na svoje povolebné opozičné kampaňovanie. Šibrinkovanie s 500-eurovkami alebo so znížením poslaneckých platov a podobné témy, brnkajúce na citlivé struny závistlivcov a chamtivcov určite prežijú 30.september 2023. Matovič si nimi bude prisládzať svoj opozičný život nonstop, možno až do ďalších volieb v roku 2027.

Matovič je emočne a psychicky posunutý človek. Plánovať však vie. Matovič už dnes pol roka pred voľbami plánuje a robí na svojej povolebnej opozičnej budúcnosti. Vojak sa stará, vojak má.

– Toto je Matovičov skutočný plán B: zabezpečenie sa na časy, keď bude musieť žiť v novej opozičnej realite. Zabezpečenie na opozičné časy, v ktorých sa on sám osobne /ak má poslanecký mandát a peniaze/ cíti ako ryba vo vode.