Aj výtržník má právo na pravdu.

27. marca 2023, medvedar, Nezaradené

Jedna naša televízia avizovala záber z incidentu medzi zahraničným turistom a našim „nacistom“. Slovenský „nacista“ sa v nočnom meste dostal do konfliktu z dvojicou, hovoriacou po anglicky . Skončilo to bitkou. Keď slovenský bitkár odchádzal preč, začal si ho Novozélanďan nakrúcať na mobil. Slovák si to všimol a tak vraj dvakrát hajlujúc sa znovu rozbehol k Novozélanďanovi.

Snímku s „hajlujúcim“ Slovákom som si niekoľkokrát prehral na internete, no žiadne hajlovanie som tam nevidel. Slovák dvakrát zdvihol ruku -prvý krát s vystrčeným prostredníkom a druhýkrát s gestom jasne ukazujúcim, aby sa Novozélanďan od nás pratal preč. Obe gestá boli neslušné, ale podľa toho, čo som videl, nemali s nacistickým pozdravom nič spoločné. Ak bolo nacistickým pozdravom každé zdvihnutie ruky nad úroveň ramien, potom by sme mali električky a autobusy plné stojacich a hajlujúcich nacistov.

Konflikt medzi Slovákom a Novozélanďanom treba dôkladne vyšetriť. Toho, kto výtržnosť začal, treba v súlade so zákonom potrestať. No politizovať každú pouličnú bitku v nočnom meste a robiť z každého výtržníka „nacistu“, to je neférová hra. To je nepekná hra slniečkárskych aktivistov a slniečkárskych médií. – Prosím, prestaňte.

-A vy policajti, urobte všetko preto, aby nočná prechádzka v centre mesta bola bezpečná a turistom prinášala príjemný zážitok.