Založ si blog

Pozostalí po Remiašovi,Tupom,Kuciakovi a Kušnírovej do politiky ?

Je smutné, že Remiáš, Tupý, Kuciak a Kušnírová prišli o život v mladom veku. Smutné je i to, že napriek nasadeniu veľkých policajných kapacít doposiaľ nedošlo ku definitívnemu súdnemu uzavretiu ich smrti. Je však do tretice smutné i to, že prípady smrti týchto ľudí sú dodnes „našimi“ médiami účelovo rozpitvávané a konšpiratívne prezentované verejnosti, akoby za ich smrťou stáli politické osobnosti z ľavého alebo národniarsky orientované tábora.

Je smutné, že média beztrestne konšpirujú o tom, akoby „zadávateľom vraždy“ Remiáša bol Mečiar, akoby „zadávateľom vraždy“ Tupého bol napr. Mazurek alebo Kotleba a akoby za vraždou Kuciaka a Kušnírovej stál R.Fico. Pritom žiaden z týchto prípadov nebol právoplatne súdne rozhodnutý. Nehovoriac o tom, že tzv. zadávatelia Mečiar, Kotleba, Mazurek či Fico neboli ani len obvinení, nie to ešte obžalovaní, súdení a odsúdení.

„Naše“ protiľavicovo“ a „protinárodniarsky“ orientované médiá a pravicoví a liberálni politici pravidelne prehrávajú tragické evergreeny o Remiášovi, Tupom, Kuciakovi a Kušnírovej v predvolebnom období. Nešťastnú smrť mladých ľudí používajú ako baranidlo proti /z pohľadu Západu/ nepríjemným stranám ako HZDS, LSNS, SNS, Republika a Smer. Teda proti stranám, ktoré majú vo voľbách spravidla šancu na víťazstvo.

Pripomínaním si „martýrov liberálnej demokracie“ chce prozápadná pravica očierniť svojich súperov v očiach verejnosti, chce ich aspoň podprahovo znázorniť ako vrahov a mafiánov.

Politici prozápadnej pravice sa snažia zvýšiť účinok svojej kampane aj tým, že pozostalým po „martýroch“ ponúkajú miesta na svojich kandidátkach. Chcú sa priživiť na súcite ľudí s ich rodičovským utrpením aby získali pár bodov v súťaži o voličov. Takto urobil napr, Matovič, keď dal na volebnú listinu kandidátov matku Remiáša. Pani Remiášová sa skutočne stala poslankyňou parlamentu. Bohužiaľ bola počas svojho mandátu síce poslušná ale nevynikala ani zákonodarnou iniciatívou, ani politickou aktivitou. Pritiahla však pár tisíc voličov a tak svoju úlohu splnila.

Mám pocit, že pokusy o vstup do politiky sa vyskytli aj u pani Kušnírovej a neskôr trochu aj u pána Kuciaka st. Zatiaľ neskončili kandidátkou do NRSR, ale ktovie, ako to ešte dopadne. V týchto dňoch sa účelovo predvolebne zapojil do politizácie takmer zabudnutého prípadu D.Tupého prezident PZ Hamran. Médiá sa ku kampani pripojili a vďačne publikujú konšpirácie otca D. Tupého o tom, ako je smrť jeho syna dielom „nacistov čo sú dnes v parlamente“. Pán Tupý senior má zdá sa politicky veľmi vyhranený slniečkársky vkus. Nebudem preto prekvapený, ak sa objaví aj na kandidátke niektorej z viac či menej liberálnych strán /Demokrati, SaS, Progresívne Slovensko a nedajbože aj Hlas…/.

Znovu opakujem, že mám úctu k ľuďom, ktorí možno aj v súvislosti s politikou prišli o život v mladom veku v SR v posledných 25 rokoch. Využívať ich smutný koniec na predvolebné politikárčenie, na zaťahovanie ich pozostalých do súťaže o voliča, či dokonca do praktickej politiky bez ohľadu na ich politickú kvalifikovanosť považujem za čosi smutné. Ba možno aj za čosi, čo je trochu aj nechutné a nemorálne.

Pozostalí po Remiášovi, Tvrdom, Kuciakovi a Kušnírovej si zaslúžia, aby prípady smrti ich detí boli dôsledne vyšetrené a aby osoby, ktoré sa event. podieľali na ich smrti boli spravodlivo potrestané. Nikto, ani pozostalí po „martýroch“ by si však nemali osobovať nárok na vstup do politiky, nárok na konšpiratívne politické statementy a odsudky bez dôkazov, – či nárok na to, aby ich smrť detí kvalifikovala na vstup do vrcholovej slovenskej politiky.

Najmenej zo všetkého však majú nárok na politické zneužívanie smrti ľudí naši politici a naši novinári. Tí, ktorí za predvolebnými martýrskymi kampaňami stoja a ktorí ich zlomyseľne rozdúchavajú. Aby bolo jasné, toto isté platí aj o event. predvolebnom zneužívaní „martýra“ z inej strany politického spektra – záhadne zosnulého generála Lučanského.

Mŕtvym patrí úcta a pieta. Pozostalým patrí vyjadrenie úprimnej sústrasti. A tým by to vo vyspelej demokratickej krajine malo skončiť. Mŕtvych vyťahovať z hrobov a využívať v politickom živote je nepekné. Mŕtvym patria spomienky. Život patrí živým. Bolo by dobré, keby to tak zostalo aj na predvolebnom Slovensku.

PS: Dnes skoro ráno pustili OĆTK z predbežného zadržania 8 „nacistov“, ktorí sa podľa bombastického vyjadrenia politizujúceho prezidenta PZ Hamrana na 110% vyskytovali v čase vraždy D.Tupého na mieste činu. Pustili na slobodu tých, ktorí sú podľa politizujúceho pána Tupého st. – nacistami. To dokazuje, ako sa liberálna prozápadná pravica v boji proti ľavicovým a národniarskym politickým subjektom aj slamky chytá. Ako sa chytá doslova už aj nepodložených konšpirácií a pokusov o krivenie práva. Našťastie, v OČTK a na slovenských súdoch je ešte dostatok odborne zdatných a morálne odolných osôb, schopných čeliť liberálnym militantom. Držím im palce.

Palce však nedržím Hamranovi. Ten sa dnes prejavil nie ako seriózny štátny úradník, poctivo informujúci verejnosť o dianí v polícii-ale ako treťotriedny DEZINFORMÁTOR. Človek, ktorý verejnosti chystá kadejaké informačné pasce a „taktické“ hry nepatrí na funkciu policajného prezidenta. Príslušné štátne orgány by mali proti Hamranovi konať. Čo najskôr.

Pellegrini v Nemecku, Fico s gréckou prezidentkou: to je teda izolácia SR ako hrom …

15.03.2024

Novinári a opozíční politici nám tu podsúvajú predstavu, že SR je pod novou Ficovou vládou izolovaná. Že sa s nami už nikto nechce baviť. Lebo sme nedemokratickí, lebo sme zlí na Šimečku a na Zelenského. No ak je toto, čo dnes na Slovensku máme – izolácia, tak potom je to asi tá povestná americká „splendid isolation“. Potom je to fajn vec. Lebo sme to my, [...]

14.marec 1939 – 14.marec 2024

14.03.2024

14.marca 1939, teda pred 85 rokmi odhlasoval slovenský snem vznik prvého samostatného slovenského štátu v dejinách. Prvým slovenským prezidentom sa stal Mons. ThDr. Jozef Tiso. SR uznalo de iure alebo de facto 31 štátov vtedajšej Európy. Prvá samostatná Slovenská republika vznikla v istom veľmocenskom prostredí /ako to vždy býva/ no ak by neexistovala silná túžba Slovákov [...]

Bože, Čaputová,- ako hlboko ste klesli !

12.03.2024

Rozhovor, ktorý poskytla Čaputová The Financial Times – nota bene stále ešte „nadstranícka“ prezidentka SR bol podľa mňa morálno-politické dno všetkého, čo táto nevinne vyzerajúca blondínka Slovensku zatiaľ vyviedla. Obsah interview bol od jeho publikovania v pro-čaputovských médiách niekoľkokrát zjemnený, do -interpretovávaný a akože uvádzaný na [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 401
Celková čítanosť: 1910707x
Priemerná čítanosť článkov: 4765x

Autor blogu

Kategórie