Novinári zase naplno „vyrábajú Matoviča“

14. marca 2023, medvedar, Nezaradené

Hlavnou hviezdou včerajšieho a dnešného bulváru je staronová hviezda Igor Matovič z Trnavy. Vo včerajších spravodajských televíziách sa príspevky o jeho vystúpení v Michalovciach prezentovali ako ústredné hajlajty. Dĺžkou trvania prekonali napr. zábery zo stretnutia „slavkovského formátu“ predsedov parlamentov vo V.Tatrách. Akoby aj nie-v Tatrách sa stretli iba nudní štátnici z Rakúska, SR a ČR -kým v Michalovciach kúzlil sám veľký guru Matovič.

Do vyrábania Matoviča sa dala strhnúť bohužiaľ aj Pravda. Veď i dnes má na titulke 4 obrazové a jeden textový príspevok z „epochálnej“ udalosti – z „diskusie“ Matoviča s obyvateľmi Michaloviec.

Matovič nesklamal. Predviedol všetky triky z repertoáru svojich klamstiev, šialeností a zákerností. Nadával na iných politikov-papalášov, na ich zlodejiny, na ich mafiánstva. Na svoj papalášizmus, na svoje zlodejiny a na svoje mafiánske štruktúry v polícii a špeciálnej prokuratúre však akosi zabudol. Poskytol falošné nádeje pre babky, túžiace po 500 eurách za voľby, pre sociálne odkázané rodiny z deťmi, pre tých i tamtých ubiedencov a zúfalcov atď. Vrcholným číslom jeho programu bola hrdinská výzva pre vybájených vrahov. Tí ho údajne môžu kedykoľvek zastreliť, zamordovať, zabiť. Odvážny Matovič sa ich ale nebojí. Odvážny Matovič ich vyzval, aby konali a aby ho zabili, keď chcú…

Matovič, – tak ako v minulosti už viackrát,- verejnosť zase oboznamuje s existenciou ľútych vrahov, čo nemajú žiadnu inú robotu, len mu chcú ublížiť. Vyhrážky zastrelením vraj Matovičovi chodia denne aj v dvojcifernom čísle. /Nuž koľko si ich možno sám stihne napísať, toľko ich má/. – On sa ale nebojí-a v stretávaní sa s milovaným ľudom pospolitým bude ďalej neohrozene pokračovať.

-Slovom, v Michalovciach sa včera pred verejnosťou objavil Matovič v plnej svojej paráde. Resetovaný nanovo nastavený a očistený od všetkých šialeností svojho 3 ročného vládnutia. Brnkajúci na struny závisti a nenávisti, na tie najodpornejšie struny slovenskej mentality. Rátajúci s extrémne krátkou pamäťou dosť veľkého počtu slováčikov-chudáčikov.

Či sa nám to ale páči alebo nie – Matovič si včera v Michalovciach robil iba svoju robotu. Vykonal iba svoje obvyklé divadelné predstavenie, iba svoju tradičnú polobláznivú propagačno-agitačnú akciu. Dá sa mu to vyčítať ? Ťažko. Veď jemu, – tentokrát celkom racionálne, – išlo najmä o jeho eseročku, o bytie a nebytie jeho OĽaNO. V konečnom dôsledku mu išlo o PENIAZE, o obvyklé milióniky, ktoré od štátu nedostane, ak OLaNO znovu neprelezie do parlamentu.

Matovič včera v Michalovciach získaval zákazníkov na svoj firemný produkt. Normálnym a kultúrnym ľuďom jeho produkt nevonia, ba priam smrdí, – ale tak ako podnikateľ, ponúkajúci „zázračné lepidlo“ či zázračnú vodičku proti plešatosti, neloví medzi intelektuálmi ale medzi ľuďmi po jarmokoch, tak aj Matovič neloví na mítingu v SAV, ale v Michalovciach. – Tu aj Matovič má nádej, že svojimi klamstvami namotá dostatočný počet výživných ľudských mušiek, aby sa jeho parlamentná sieť zaskvela aj v poseptembrovom parlamente bohatým úlovkom.

Suma sumárum, Matovič si včera robil len a len svoju prácu. Tými, ktorí včera robili nadprácu, ktorí v Michalovociach byť nemuseli a predsa boli , – to boli „naši“ mizerní novinári. Novinári, ktorí nedávnej manifestácii desiatok tisíc protivojnovo naladených občanov v Bratislave nevenovali ani sekundu alebo ani riadok zo svojej pozornosti, ktorí štátnickým udalostiam poskytnú iba minimum priestoru v médiách, ktorí nemajú čas a bojkotujú stretnutia Fica so ženami-voličkami, ignorujú tlačové konferencie jedinej skutočne opozičnej parlamentnej strany Smer SSD, či tlačové besedy Republiky – tak títo istí novinári sa včera zlietli „na Matoviča“ v nevídaných rojoch ako -s prepáčením, – muchy na …ovno.

Matovič včera dosiahol, čo chcel. Bol opäť hlavnou hviezdou všetkých správ, všetkých televíznych a rozhlasových vysielaní v tom najlepšom prajmtajmovom čase. Matovič včera vďaka našim „skvelým“ novinárom navštívil so svojimi šialenosťami teoreticky vlastne každú slovenskú domácnosť.

Novinári včera začali vyrábať nového Matoviča. Staronového antikorupčného hrdinu „obyčajných ľudí“. Poskytli mu totiž pre jeho šialenosti taký čas, ktorý by sa pri prerátaní na reklamný čas blížil ku stovke milióna eur. Novinári včera zrepasovali, zlegalizovali Matoviča 2.0. Vyčisteného od všetkých jeho vlastných špinavostí ho predostreli verejnosti: ako novú slovenskú nádej, ako novú hlavnú hviezdu pred septembrovými voľbami. Bravó, páni „slovenskí“ novinári. Už raz-v roku 2020, ste svojou nezodpovednosťou zatiahli Slovensko a Slovákov do nešťastia. Teraz ste zjavne dostali „zhora“ príkaz urobiť to isté.

Môžete sa brániť a vyhovárať na svoju profesionálnu povinnosť informovať verejnosť o všetkom, čo sa v SR deje. – Ak by ste to takto zdôvodnili, tak potom riadne klamete. Lebo povinnosť informovať o manifestácii v rozsahu, v akom tá udalosť bola. ste mali aj 3. marca pri mierovom bratislavskom pochode a následnom zhromaždení. Povinnosť informovať máte aj pri TB Smeru SSD a TB Republiky či SNS. – Prečo ste tieto povinnosti onehdy nesplnili, – ale pri Matovičových bláznivinách ste si na ne zrazu spomenuli ?

Táto otázka je „rečnícka“. Odpoveď na ňu Slováci poznajú – ale pre úplnosť je sformulujem: Je to preto, lebo Matovič -aj keď polobláznivý, v krajnom prípade /ak nebude dosť liberálov/ zase – podľa istých bližšie radšej nemenovaných kruhov, – môže ísť do vlády.

-A Fico, aj keď je to skúsený politik s veľkou podporou obyvateľstva – do vlády ísť nesmie.

Prečo ? V čom je rozdiel ? Nuž v tom, že poloblázon Matovič nebude istým kruhom, ktoré radšej bližšie nespomeniem, prekážkou pre ďalšie dodávky zbraní a výzbroje cez územie SR na Ukrajinu, – No Fico, ak bude dominantným členom vlády, tomu bude chcieť brániť. „Kontroverzný“ Matovič bude pokračovať v ďalších protiruských sankciách a v ďalšom službičkovaní SR voči Bruselu a Washingtonu, – kým odbojný Fico bude neustále „hnevať“, bude istým kruhom robiť nové a nové problémy.

Takže milí Slováci, pre toto, pre takúto zdanlivú maličkosť, je dnes náš mediálny svet taký pokrivený a tieni nám tu sťa imidžový tatranský Kriváň. Pre toto a iba pre toto ide dnes istým kruhom o Matoviča. Ide im o to, aby trnavský šašo zase bol v parlamente a aby tam hral úlohu užitočného „idiota“, akejsi divergenčnej zábavnej figúrky. V krajnom prípade ide o to,- aby bol aj vo vláde, ak sa bez neho 76 nevyskladá. Ide o to, aby potom vo vláde zase plnil úlohu poslušného aj keď trochu čudáckeho euroatlantického sluhu.

Topoľčiansky „hranol“ je však pre Washington a Brusel nepríjemný kusisko dreva. Je to ťažko manipulovateľná podpera samostatnej slovenskej politiky. V prípade členstva vo vláde by to bol veľmi, veľmi nepríjemný „trablmejker“.

Naši novinári to vedia. V médiách preto zase -tak ako v 2020, začínajú zo skrachovanca z Trnavy vyrábať protikorupčného ľudového vodcu Matoviča. Noty s príslušným euroatlantickým predvolebným songom už dostali. Budú hrať na Matovičovu nôtu, azda až do 30.septembra. A potom, keď si médiami spracované masy zase zvolia Matoviča, budú týmto „hlúpym“ slovenským masám nadávať do naivných pastierskych ťuťmákov. – Veď ako si len znovu mohli zvoliť do parlamentu toho prepytujem šialeného Matoviča ! – Takého oného ! Ako to len mohli …! Ako to len mohli…!

-Nuž áno, ako ste im to len, vážení páni novinári mohli ?! Ako ste to mohli urobiť ! ? Ako ste to len tomu nášmu – a asi aj vášmu rodnému Slovensku, – mohli vykonať !

-Prečo ste zase začali zneužívať jednoduché, médiami ľahko ovplyvniteľné skupiny Michalovčanov a ostatných „obyčajných“ slovenských občanov na cudzie ciele ?! – Že vás hanba nefacká…