Založ si blog

2000 hrivien za kopanec Rusovi do brucha; hrdinský ukrajinský guľometčík: postrehy z výletu na ukrajinské sociálne siete

Zopár zaujímavých správ z ukrajinských sociálnych sieti:

  • Michail Podoljak, poradca ukrajinského prezidenta Zelenského skritizoval americkú porotu, čo udeľuje „oskary“ a obvinil ju z politizácie za to, že 1/ nedovolila vystúpiť pri udeľovaní oskarov Zelenskému aspoň cez telemost; 2/ udelila Oscara za najlepší dokumentárny film snímke o ruskom disidentovi Navaľnom a nie snímke o prezidentovi Zelenskom.
  • Neznámy dobrodinec ponúka odmeny za videá, v ktorom autori ukážu bitie ruských zajatcov. Za facku pre ruského zajatca ponúka odmenu 444 hrivien, za úder päšťou do brucha 999 hrivien a za kopanec do brucha odmenu 2199 hrivien.
  • Ukrajinský vojak na jednej nahrávke svojmu veliteľovi s plačom oznamuje, že u nich z 200 vojakov zostalo na žive už iba 160.
  • Podľa informácií jedného touroperátora navrhol guvernér ostrova Bali zakázať vstupné víza pre Rusov a pre Ukrajincov. Počet bitiek medzi týmito skupinami turistov totiž enormne vzrástol a polícia je už nimi preťažená.
  • Snajper, ktorého vraj ukrajinské trestné komando zaistilo ako vojenského zbeha a prinútilo pred popravou zavolať „Sláva Ukrajine“ je vraj občanom Moldavska. Dlhšie však žil v ukrajinskom meste Černigov. Tam po ňom teraz pomenujú jednu ulicu.
  • Podľa viacerých očitých svedkov sa v okolí Bachmutu pod ukrajinskou kontrolou hromadia útočné jednotky ukrajinskej armády, vrátane tankov Leopard, aby sa v najbližších hodinách pokúsili preraziť operačné obkľúčenie Bachmutu.
  • Ukrajinskí medici, ktorých odkomandovali do poľnej nemocnice na Donbase vo svojom videu popisujú strašidelný obraz desiatok zabitých ukrajinských vojakov. Pred zrakmi medikov totiž do odpočívajúcej jednotky vletela raketa z ruského raketometu.
  • Jeden ukrajinský guľometčík dokázal sám odrážať z okna bytovky útoky vagnerovcov dva celé dni. Vydržal, až pokiaľ nedostal povolenie, aby sa stiahol. Včera sa o ňom na ukrajinských sieťach písalo ako o hrdinovi.

Všetky príspevky na ukrajinských sociálnych sieťach sú presýtené vlastenectvom, optimizmom a chuťou bojovať a čo najskôr poraziť „ruských okupantov“. Poniektorým Ukrajincom to ale nestačí a najradšej by „moskaľov“ hnali až za Ural. Netreba sa im čudovať. Tridsaťročná výchova a trpké skúsenosti s vojnovými obeťami z vlastnej rodiny urobili u nich svoje…

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1964245x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie