Novinári dnes utajili TB Smeru o činoch E. Hegera

12. marca 2023, medvedar, Nezaradené

Dnes sa konala diskusia Hegera s Ficom. Odmietavý postoj k tomuto politickému súboju som už vyjadril asi pred dvoma dňami. Podľa mňa nemal Fico do diskusie s Hegerom ísť, lebo takýto súboj politického šampiona s politickým nímandom pána „Demokrata“ Hegera iba zbytočne legitimizuje. Diskusia sa ale odohrala a dopadla lepšie, ako som sa nazdal. Moderátor Rasťo Iliev bol takmer korektný a Heger okrem dvoch troch pekných grafov, rekriminácií, kopy lží a fráz verejnosti ponúkol iba štandardný rétorický výkon, príznačný pre laického kazateľa americkej náboženskej sekty.

Heger prišiel do štúdia s kopou papierov a laptopom plným grafov. Fico prišiel na besedu naľahko zato však s ťažkým tromfom. Napriek protestom moderátora a spoludiskutéra pustil z magnetofónu verejnosti nahrávku, na ktorej bývalý šéf policajných operatívcov Kaľavský informuje, že Heger vedel o zneužívaní NAKA a OČTK proti opozícii – a že pri tom asi s Matovičom, Lipšicom a Mikulcom dokonca spolupracoval.

-Tak toto malo na prítomných pôsobiť ako informačná bomba. Tak ako som predpokladal, systém 2 na 1 však spôsobil, že nahrávky nemali taký účinok ako Fico očakával. Iliev a Heger obsah jeho informácie prekričali. Heger sa síce k stretnutiu s Kaľavským na tému krivenia práva v OČTK priznal no za pomoci moderátora odviedol reč na manipulatívny zostrih a na nelegálnosť získania nahrávok ako takých.

Na obvinenia, že nahrávky nie sú úplné ale účelovo citované a že boli získané a zverejnené nezákonne Fico odpovedal odporučením návštevy poobedňajšej TB Smeru. Na nej sa verejnosť mala dozvedieť viac informácií ako o obsahu nahrávok tak o legálnosti ich získania zverejnenia.

– Nuž mala sa, ale sa nedozvedela. Nie preto, že by Smer SSD nesplnil svoj sľub. Naopak, Fico, Kaliňák a Gašpar na dnešnej TB poskytli odpovede na všetky otvorené otázky. Problém je v inom. – Tlačovú besedu Smeru SSD dnes nevysielala žiadna z troch spravodajských televízií. Ani ta3, ktorej moderátor sa na TB veľmi chystal a ani spravodajské 24-ky rtvs-ky či joj-ky.

Informačné embargo voči Smeru SSD pokračuje. Bez ohľadu na verejný záujem, bez ohľadu na právo občanov na slobodný prístup k informáciám. Veď si ctíme euroatlantické hodnoty, veď je tu demokracia a sloboda – no nie ?

Nepoznám novinárov zo štandardných demokratických krajín, v ktorých by títo nositelia slobody slova a šírenia informácií nemali záujem oboznámiť verejnosť s tým, ako sa premiér krajiny /podľa opozície/ nezákonne spolčil s nehodnými policajnými vyšetrovateľmi, prokurátormi či sudcami. Novinárov by v demokratickom svete extrémne zaujímala príhoda, v ktorej jeden z policajných funkcionárov príde za predsedom vlády a oznámi premiérovi, že OČTK hrubo porušujú zákon. A čo urobí premiér ? Nuž to si treba len domyslieť. Napríklad za pomoci toho, čo sa udialo potom. Pár hodín po stretnutí s premiérom na druhý deň nad ránom, vtrhnú totiž ku policajnému funkcionárovi, oznamovateľovi trestnej činnosti, kukláči a funkcionár skončí vo vyšetrovacej väzbe.

Nečudo, že v podmienkach takéhoto právneho štátu onen policajný funkcionár následne využije prvú možnú príležitosť a ujde do zahraničia, kde požiada o politický azyl. Policajný funkcionár konal ako mal. Oznámil trestnú činnosť svojich kolegov a nadriadených najvyššiemu mužovi štátnej exekutívy,- premiérovi Hegerovi. A ten miesto aktivizácie prokuratúry a súdnictva pravdepodobne pošle na poctivého policajta kukláčov…

-Tak takýto je náš premiér Eduard Heger. Takýto je šéf Demokratov v akože demokratickej Slovenskej republike. Veci miesto zákonného riešenia ututlá a na oznamovateľa pošle represívne komando.

-Tak takéto sú slovenské médiá. Takýto sú akože slobodní novinári v demokratickom informačnom priestore Slovenska. Miesto informovania verejnosti o kauze ako hrom vec čo najviac utaja a tlačovú konferenciu o celej veci dôkladne odignorujú.

Premiér Heger je podľa môjho osobného názoru, na základe verejne dostupných informácií pravdepodobne podozrivý z neoznámenia závažných trestných činov, spáchaných v radoch OČTK. Isté indície sú ale aj o tom, že trestnú činnosť nielen neoznámil ale sa na jej „procesovaní“ aj podieľal. Ak sa mýlim, ak som informácie nesprávne pochopil, tak potom sa vopred ospravedlňujem. Za čo sa však neospravedlním a čo ma ako občana demokratického štátu dosť hnevá, -to je mediálna ignorancia, utajovanie, bagatelizovanie kauzy pána E,Hegera…zo strany „našich“ novinárov.

-Páni žurnalisti, – to ste už až takto hlboko klesli ? Máte vy ešte vôbec nejaké červené čiary, pod ktoré nepôjdete ? Alebo sa z vás stali najatí street fighteri v štýle „catch as catch can“ ? To fakt ?