Založ si blog

Slovensko ovláda tandem Matovič-Sulík

Matovič a Sulík sú ako dvaja policajti: jeden zdanlivo dobrý a druhý zdanlivo zlý. Na konci dňa však obaja kopú za rovnaký tím. Hovorí sa, že výsledok vysvetľuje. Skúste si teda dať odpoveď na otázku, komu pád vlády na konci vlaňajška najmenej poškodil. Matoviča síce zbavil funkcie ministra financií, no cez Edka Hegera peniažky ďalej ovláda. Sulíka síce zbavil dosahu na chod „svojich“ ministerstiev, no zbavil ho aj vládnej zodpovednosti a ponechal mu možnosť korekcie cez NRSR. Matovič i Sulík získali po páde vlády drahocenný čas a začali sa naplno venovať parlamentným voľbám.

Vzhľadom na stav svojich politických preferencií Matovič i Sulík potrebujú veľa veľmi veľa času, aby si ich vylepšili. Matovič i Sulík preto v úplnej zhode presadili najneskorší možný, teda septembrový termín parlamentných volieb. Presadili ho proti vôli parlamentnej opozície /teda tej skutočnej nie fiktívnej/, dokonca aj proti vôli prezidentky.

Matovičovi a Sulíkovi sa v dôležitých veciach darí zladiť svoj postoj proti vôli ostatných členov parlamentu. Formálne znepriatelené strany OLaNO a SaS presadzujú v NRSR populistické zákony, ktoré síce v prvom pláne nadbiehajú opozícii a Sme rodine, no v skutočnosti osladzujú dojem z ich spoločného vládnutia OLaNO a SaS – najmä u voličov s krátkou pamäťou. Nie je ich málo. Naopak. Matovič a Sulík si leštia glanc aj pred ambasadorom USA, -keď napr. prijali servilnú protiruskú deklaráciu. Srdce pána ambasádora včera zaplesalo.

Zaplesalo však aj srdce Lipšica, Mikulca a jednotky rýchleho nasadenia v rámci OČTK. Odložením termínu volieb až na september dostali nadstavený čas na to, aby konečne skórovali a ulovili predsa len nejaký ten cenný skalp z hláv Smeru či Hlasu. Do septembra sa síce už nikoho nedá právoplatne odsúdiť, – ale mediálne – bombasticky,- obviniť to áno. A to sú dobré body v predvolebnej kampani. Najúčinnejšou predvolebnou kampaňou Matoviča sú záťahy NAKA, obvinenia a obžaloby OČTK a súdne frašky, spojené s tzv. kajúcnikmi. Na akciách Lipšica a spol. má však zisk aj SaS. Dodatočne dostáva do rúk argument, vysvetľujúci prečo sa Sulík po zlých skúsenostiach s Matovičom rozhodol ísť na jar 2020 s ním do vlády a prečo napriek koaličným vládnym strašidelnostiam to Sulík s Matovičom tak dlho, de facto dodnes vydržal. – Prečo ? No veď preto, že Igor a jeho chlapci to v tom smeráckom tábore tak „pekne čistia“.

Drvivá väčšina verejnosti, formálne i väčšina poslancov v NRSR, bývalí prezidenti a súčasná prezidentka v poslednom čase takmer každý deň buntošia v prospech čo najskoršieho, teda aspoň júnového konca tohto parlamentu a tejto vlády. No nič sa nedeje. Železný tandem Sulík-Matovič odmietne program parlamentnej schôdze k takejto veci. Nikto okrem týchto dvoch /zatiaľ aspoň/ do septembra nemá nárok ich zámery meniť. „Poverená“ vláda Edka Hegera je vláda, ktorá je po vôli nielen Matoviča ale aj Sulíka. A tak sa nič meniť nebude.

Iba ak , -ak by sa z Čaputovej stal chlap s veľkými „guľami“ a ona by Hegerovej /v skutočnosti matovičovsko-sulíkovskej/ vláde vzala poverenie a menovala úradnícku vládu. Takéto hrdinstvo by veci podstatne zmenilo. Matovič a Sulík by konečne súhlasili s voľbami v júni. Lepidlo tandemu Matovič a Sulík, ktorým je vláda Edka Hegera by sa rozpadlo. Matovič by musel na ovládanie scény použiť dnes už polozabudnuté „informácie o korupcii v SaS“ resp. u Sulíka samého. A aby to malo svoju silu, mohla by NAKA rozbehnúť akciu, podobnú tej, čo sa dnes realizovala proti košickému županovi Trnkovi /blízkemu KDH/. -Utoky NAKA na politikov s blížiacimi voľbami budú častejšie: nie iba proti opozícii ale aj proti Matovičovým „priateľom“ a KONKURENTOM z KDH. Otázkou času sú odhalenia z pozadia Progresívneho Slovenska. Je verejným tajomstvom , že Matovič má kadečo nielen na SaS ale aj na Sme rodinu. Je vecou jeho politickej stratégie, či „to“ aktivuje alebo nie resp. kedy tak urobí- Cieľ ? Pred voľbami bude mať NAKA na každého niečo – iba na OLaNO nie. Matovič bude v slovenskej politike vyčnievať ako Panna Orleánska medzi darebákmi. – O týchto veciach však radšej niekedy inokedy.

Tandem Matovič-Sulík dnes vládne Slovensku. Odpoveď na to ako a dokedy, – to dnes má v rukách prezidentka. No dovi, dopo, – to sme to na Slovensku dopracovali. Z Čaputovej sa možno stane „prezidentka-osloboditeľka“…

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1964307x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie