Založ si blog

Bráňme si Slavín pred kultúrnym barbarstvom !

Tlupa barbarov okolo Štefančíkovej, Kusej, Koklesovej, Grusku, Stankeho, Kemku, Mesežnikova, Strassera a s pol. pokračuje v útoku na posvätné miesto boja proti fašizmu,- na Slavín. K tejto nejkultúrnej pseudointelektuálnej spodine sa -ako inak, – pridáva aj slniečkársky pseudo-primátor Vallo.

Demagógovia a pro-americkí oportunisti medzi časom zmocneli, – pod svojou chrapúnskou petíciou za zhasnutie Slavína a za diskusiu o jeho „budúcnosti“ získali k pôvodným 1200 podpisom ďalších 600 podpisov. Spolu 1800 podpisov. To je asi 0,4% obyvateľov Bratislavy alebo 0,03 % občanov celej SR.

Prečo celej SR ? Pretože Slavín nie je vlastníctvom Valla, nie je vlastníctvom bratislavských slniečkárov. Bratislava je vlastníctvom všetkých Slovákov,-lebo je to ich hlavné mesto. A Slavín je NÁRODNÁ kultúrna pamiatka, nie akási prešpurácka kuriozita. Bratislavskí slniečkári sú málo početná, množstvenne zanedbateľná ale veľmi dobre organizovaná skupina. Majú peniaze, majú na svojej strane takmer všetky médiá, majú pod palcom stredné a vysoké školy a teda aj ľahko regrutovateľnú masu menej rozhľadených študentov. Sú schopní zorganizovať – za podpory médií, – hlučnú pouličnú výtržnosť. Preto ich netreba podceňovať.

Tlupe kultúrnych neandertálcov najviac prekáža socha Červenoarmejca so sovietskou zástavou a pozlátenou päťcípou hviezdou. Vraj je to symbol ruskej imperiálnej rozpínavosti. V prvej fáze „diskusie“ o Slavíne by preto radi odpíliť zo sochy aspoň tú hviezdu, možno aj zástavu a možno aj Trizuljakovu sochu celú. Čo bude v ďalšej fáze ? Nahradí sovietskeho vojaka socha banderovca s banderovskou zástavou a banderovským trojzubcom ? Alebo sa hneď navrhne Slavín zbúrať a rozšíriť tak priestor pre neďalekú rezidenciu britského veľvyslanca resp. pre americkú ambasádu ? /Veľvyslanec USA by tak mohol do práce chodiť peši…/.

V jednom inak relatívne demokratickom médiu dnes publikovali článok, nenápadne propagujúci proti-slavínový zámer kulturálnych barbarov. Diskusiu k nemu prezieravo zrušili. Nahradili ju anketou čitateľov o ich postoji k danej veci. V čase písania tohto blogu boli proti zhasnutiu Slavína TRI ŠTVRTINY čitateľov ? Nestačí ? Tak k tomu pripočítajte vyše 5900 + vyše 4400 = 10 300 čitateľov dvoch blogov, ktoré som nedávno k problematike Slavína napísal. Čo je viac ? 1800 alebo 10 300 ? A verím, že sa po prečítaní tohto článku priklonia na stranu obrancov Slavína ďalší kultúrne a anti-fašisticky cítiaci Slováci.

Slováci, -bráňme si Slavín. Bráňme miesto, ktoré symbolizuje spoločný boj všetkých slovanských národov proti germánskemu nacizmu a fašizmu. Slavín je preto Slavín /a nie napr. „Rusín“/, lebo je postavený na pamiatku a večnú slávu všetkých Slávov: Rusov, Ukrajincov, Bielorusov, Poliakov, Rusínov, židovských a moslimských rusko-sovietskych vlastencov…všetkých príslušníkov Červenej armády, čo bojovali a zomierali nielen za svoju vlasť ale aj za nový obraz Európy, zbavený prízrakov nacizmu a fašizmu.

Priatelia , -ak nechceme, aby sa fašizmus do Európy vrátil, bráňme si symbol antifašizmu. Bráňme si NÁŠ SLAVÍN.

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965522x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie