Máme kapitalizmus. A preto Budaj už neklame…

3. februára 2023, medvedar, Nezaradené

Z ta3 som sa včera dozvedel, že J.Budaj bol geniálny klamár. Klamal eštebákom, vodil ich dva roky za nos. Klamaním eštebákov si vybavil pas a vďaka falšovaniu výjazdných doložiek ľstvo pašoval ľudí na Západ. Nasadeným večne opitým eštebákom sa pred skupinkou disidentov verejne vysmieval. Lámal tak v disidentoch strach, Učil disedentov, ako sa ŠtB nebáť.

Ťuťmákom z ŠtB trvalo poriadne dlho, kým na Budajove podfuky prišli, pas mu vzali a vrhli J.Budaja do…nie do väzenia /na aspoň 2O rokov/ – ale do tej najtmavšej kotolne v Bratislave.

Budaj nebol len taký hocijaký agent. Budaj mal na starosti donášanie na svojich dvoch konkrétnych kamarátov. To značilo, že dostal dôveru na zabezpečovanie osobitne dôležitých úloh. Budaj eštebákom o nich ale nehovoril pravdu. Budaj klamal. Po prečítaní 8-9 protokolov ŠtB by to bolo zjavné, no bohužiaľ, sa nenašli.

Budaj však klamal nielen eštebákom, ale kvôli dokonalosti sveta lží klamal aj svojim dvom kamarátom, ktorých mal na starosti. Ani jeden z nich sa o jeho spolupráci s štb nič nedozvedel. Pán G.L. vraj preto nie, lebo odišiel do USA . O klamárskej geniálnosti J. Budaja svedčí fakt, že napriek tomu, že bol pán G.L. v USA, J,Budaj na neho aj cez Atlantik naďalej dozeral. Pán T.P. sa pravdu o J. Budajovi nedozvedel preto, lebo…lebo nevieme prečo. Otázku moderátora Bielika pán Budaj totiž šikovne prepočul a zahovoril.

O hrdinských kúskoch pána Budaja pri pašovaní ľudí na Západ sa toho veľa nevie. Aj preto, lebo sa nimi pán Budaj nechce zbytočne chváliť. Pravdu o nich nepovedal ani po nežnej revolúcii. Bál sa totiž, že by ho kamaráti z OF a VPN za falšovanie výjazdnej doložky pohnali pred súd a uväznili. Havel totiž trestný čin falšovania úradnej listiny ako jeden z mála trestných činov neamnestoval…

Pred voľbami v 1990 sa na svetlo božie dostali dokumenty o tom, že J.Budaj bol agentom štb. Budaj sa vtedy v slabej chvíli priznal, že je na nich čosi pravda a odstúpil z kandidátky VPN do volieb. Dnes o tomto svojom vyhlásení pán Budaj hovorí, že nebolo pravdivé, že ho urobil iba preto, aby ochránil hnutie a ďalších zo spolupráce s štb obvinených členov VPN od šikanovania vo verejnosti a v médiách. – Veď povedané slovami básnika Miroslava Válka: „Tým, čo ťa ľúbia, pre ich lásku luhaj…“…

Suma sumárum, pán Budaj sa nám predstavil ako geniálny klamár. V záujme dobra dokázal oklamať všemocnú štb. V záujme ochrany nepovedal pravdu a teda klamal aj svojich spolubojovníkov v disente. Po revolúcii v záujme ochrany VPN a svojich priaznivcov v nej sa klamlivo prihlásil k spolupráci s štb. Pán Budaj použil svoje klamárske nadanie na to, aby zvíťazila nežná revolúcia a aby láska a pravda zvíťazila nad lžou a nenávisťou.

Od istého času už pán Budaj neklame. Stal sa politikom zmeny zdola. Stal sa poslancom. Stal sa členom vládnej koalície. Stal sa pravou rukou pravdovravného a nikdy neluhajúceho Igora Matoviča….-Až napokon dosiahol svoj kariérny vrchol. Zasadol do kresla ministra demokratickej a čestnej matovičovsko-hegerovskej vlády. V tejto pozícii sa neklame. Hovoriť pravdu má predsa minister v popise funkcie. Tobôž, ak ide o protikorupčnú, čestnú a pravdovravnú vládu pána Matoviča resp. pána Hegera.

Doba sa zmenila. Terazky už pán Budaj. neklame. Ani moderátorovi, ani verejnosti a ani občanom Slovenskej republiky.

Osobný príbeh pána Budaja dospel do šťastného konca. Pravda zvíťazila. Pán Budaj dnes už jednoducho neklame. Neklame. A ešte raz neklame.

A my mu to veríme. Veríme. A ešte raz veríme !