Založ si blog

Robotické zbrane zo „zemljanok“

V ruských a čínskych médiách sa objavili články ex-šéfa Roskozmosa D.Rogozina ale aj videozábery z bojového nasadenia ruských robotických „tankov“ na donbaskom fronte. Štyri kusy robotov „Marker“ sa ukázali byť úspešnými ničiteľmi tankov. Predovšetkým v podmienkach, v ktorých by cieľ bol oveľa hodnotnejší ako útočiaci ruský robot.

Robotické tanky sú vyzbrojené protitankovými granátometmi a guľometmi. Ničia tanky, bojové vozidlá pechoty, guľometné hniezda, prísne strážené sklady munície. Pohybujú sa na pásovom alebo na kolesovom podvozku-podľa špecifík bojiska, na ktoré boli nasadené. Obsluha tankov môže riadiť útočné operácie tankov z bližšie neuvedenej „veľkej“ vzdialenosti. Ruskí vojenskí špecialisti predpokladajú, že sa nasadenie robotických tankov vyplatí najmä v bojoch s drahými tankami NATO /Abrams, Challenger, Leopard, Leclerc…/.

Nás Európanov, občanov vyspelej EU a Západu by v súvislosti s touto technikou zaujímalo predovšetkým to, ako sa „primitívnym ruským aziatom zo zemljanok“ / ako ich nazývajú predstavitelia kyjevského režimu a neoficiálne aj niektoré naše médiá, ba i tu a tam aj vládnuca politická elita/ podarilo čosi také, ako robotické tanky vyvinúť, vyrobiť a už aj skúšobne nasadiť do ostrých bojov. Odkiaľ vzalo Rusko zbedačené sankciami a vojnou tie peniaze, potrebné na hypersonické rakety, na robotické torpéda s nukleárnymi hlavicami a teraz aj na robotické tanky ?

Niečo tu nesedí. Buď ten ruský kolos nie je na hlinených nohách alebo ho tajne vyzbrojuje vyspelý Západ,- tak ako to vraj robil aj pri vyzbrojovaní ZSSR počas 2.svetovej vojny…. – Alebo je zo všetko inak ?

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965856x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie