Národ chce túto vládu do konca septembra. Dovtedy si pekne pospinká.

23. januára 2023, medvedar, Nezaradené

Keby sa taká drzosť vládnej koalície, arogantne presadzujúcej jesenný termín predčasných volieb proti vôli väčšiny občanov udiala v zahraničí, ľudia sú už pred parlamentom. Boli by tam tisíce ľudí. Pred parlamentom by však boli ľudia aj vtedy, ak by v januári odhlasovala takmer októbrové predčasné voľby vláda napr. Smeru, Hlasu a SNS.

Prečo sa tak nedeje v súčasnosti ? Kde hľadať príčinu takej pasivity údajne /podľa prieskumov/ nespokojných občanov SR ? V Bratislave predvčerom hlasovalo za čo najskoršie predčasné voľby okolo 80 tisíc ľudí. Prečo nie sú na ulici ? Ve´ď si z nich táto vláda robí „srandu“. Zabáva sa na ich bezmocnosti – a oni nič.

Nuž problém je v tom, že v Bratislave nemá kto takéto pouličné protesty organizovať. Ľudia chodia na demonštrácie, ktoré niekto vyhlásil, zorganizoval a riadi, Demonštrácie priaznivcov teraz vládnucich strán mal a má kto iniciovať.. Sú to kadejaké mimovládky, platení aktivisti, herci, umelci a vysokoškolská a stredoškolská mládež. Súčasná opozícia ale nemá pod palcom žiadne aktívne mimovládky, žiadnych pouličných aktivistov…

Súčasná opozícia nemá dosah na hercov, na mládež, na študentov. Demonštrácie teda nemá kto zvolať. Nemá ich kto spraviť. Ak sa niečo v minulosti spravilo, bola to akcia nejakej konkrétnej politickej strany: napr. Smeru, LSNS, Republiky. Občiansky vyzerajúce demonštrácie na podporu napr. júnového termínu predčasných volieb však NEMÁ KTO pripraviť. Smer nemá svoje mimovládky, nemá pouličných aktivistov, nemá nikoho, kto by nespokojných ale pasívnych občanov vytiahol do ulíc.

Janko Matuška, autor našej hymny nemá pravdu. U nás nemá kto zastaviť hromy a blesky, nemá kto oživiť Slovákov. Neplatí, že „už Slovensko vstáva, putá si strháva“. Naopak. Arogantná vláda OLaNO, SaS, Za ľudí a Sme rodiny sa termínom 30. september na predčasné voľby Slovensku a Slovákom rehoce do očí. Máme tu samé paradoxy: odvolanú vládu ktorá ďalej vládne a predčasné voľby , ktoré vlastne ani nie sú veľmi predčasné. A takto to tu bude provokovať 11 resp. 8 mesiacov.

Inde by pri toľkej vládnej arogancii išli ľudia do ulíc, ba možno by so sebou vzali aj vajíčka či paradajky. U nás nie. U nás sa nič nedeje. Hymna nie je pravdivá. Slováci nevstávajú. Pofrfľú si pri správach v TV či rádiu, zanadávajú v krčme, -a to asi tak všetko. Holubičí národ slovenský nemá kto naučiť sebaobrane, nemá kto zobudiť.

Takžem dobrú noc, Slováci. Vláda vám nastavila budík na 30. septembra. Máte na pospinkanie 8 mesiacov. -Dovtedy želám aspoň bujné sny. Napríklad o Jánošíkovi.