Družkovka je revanš za Makejevku

3. januára 2023, medvedar, Nezaradené

Pre tých, čo nesledujú iné ako slovenské médiá: Americkí operátori s ich ukrajinskými spolubojovníkmi udreli z HIMARSov na Nový rok na školu v Makejevke, kde spali mobilizovaní ruskí vojaci. Okolo 60 mladých ruských vojakov zabili. – Toto bolo aj v slovenských médiách -dokonca na prvej strane dva dni spolu s fotografiami.

V slovenských médiách sa ale zďaleka takej popularite zatiaľ netešia iné zábery a správy. Čerstvé- z dneška. O nich u nás vyšla iba stručná informácia, že Rusi dnes ráno zničili zimný štadión v Doneckej oblasti. Takže na doplnenie: ten štadión bol mestečku Družkovka, ktoré je obsadené ukrajinskými vojakmi. Zimný štadión už dávno nie je v prevádzke. Miesto ľadu tam boli stovky matracov na ktorých aj dnes ráno spali ukrajinskí vojaci. Niektorí práve odchádzali do susednej haly, kde sa vykladajú firemnými logami maskované vojenské kamiony a montujú americké raketomety HIMARS. Iní vojačkovia iba vstávali. V rannej aktivite ich náhle vyrušili ruské rakety. Po zásahu zostali na štadióne mŕtve telá a v susednej hale ďalšie telá a zničené odpaľovacie zariadenia a rakety do HIMARSov.

Tragédia. Na jednej i na druhej strane. Boj na fronte-to je samý útok a protiútok. Samý atak a kontraatak. Úder a protiúder. Revanš za revanšom. Až pokiaľ sa obe strany nerozhodnú akceptovať status quo, vyhlásiť prímerie a začať rokovať o mieri teda o nejakej kompromisnej mierovej zmluve.

Dožijeme sa čohosi takého na Ukrajine v roku 2023 ? Pokiaľ budú o Ukrajine v médiách vypisovať také, prepáčte za výraz- koniny- aké o zimnom štadióne v Družkovke napísal slovenský „expert“ Duleba, -tak k mieru nikdy nedôjde. Cieľom pánov ako Duleba je iba prilievať oheň do ohňa. Dulebovi je jedno, že na youtube existujú zábery zvnútra haly, v ktorej nebol žiaden ľad-iba samé matrace, lebo už dávno nebola štadiónom ale slúžila ako vojenská ubytovňa. On bude štvať proti účasti Rusov v medzinárodných športových organizáciách s pokojom v duši. Jemu je jedno, že aj francúzski novinári potvrdzujú, ako úder na tzv. zimný štadión zasiahol raketomety Vampire a „vojenské zariadenia“. Po slovensky , americké Himarsy…-Čo robili raketomety v areáli „zimného štadióna“ ?

Predpokladom mieru na Ukrajine je, aby ľudia hovorili a písali pravdu. Len pravda, aj nepríjmená, privedie k mieru. Nič iné, než pravda.