„Západ vyprovokoval vojnu na Ukrajine“ – The Independent

10. decembra 2022, medvedar, Nezaradené

Podľa britského denníka The Independent /autorka, stĺpčekárka M.Dejevsky/ Západ vyprovokoval špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine tým, že nerešpektoval základnú zásadu mieru v Európe po 2.sv.vojne – že totiž mierový život a bezpečnosť Západu závisí aj od bezpečnosti Ruska. Západ urobil z Ukrajiny de facto člena NATO, vytrénoval a vyzbrojil jej armádu tak, že sa stala hrozbou pre bezpečnosť Ruska. No nielen to. Prítomnosť Západu, USA a NATO na Ukrajine bola taká zrejmá, že USA a NATO tam chýbali už len ťažké a raketové zbrane s vojakmi USA a NATO.

Aj to sa však už chystalo. V tejto situácii muselo Rusko konať. Akcia Ruska na Ukrajine mala podľa The Independent obranný charakter. Hrozilo totiž, že nielen rakety stredného doletu ale aj salvové raketomety HIMARS budú z územia Ukrajiny ohrozovať priamo Moskvu.

Rusko po mnoho rokov vyzývalo Západ prijať vzájomne výhodné medzinárodné mechanizmy bezpečnosti. Západ to buď ignoroval alebo otvorene odmietal. Obávajúc sa o svoju bezpečnosť sa Rusko potom rozhodlo udrieť skôr, než sa hrozby Západu stanú reálne.

-Nuž, čo na to poviete ? Keby takéto úvahy publikoval nejaký novinár ako svoje vlastné na Slovensku, už aj ho administrátor média stiahne z obehu, ba možno by sa aktivizovala aj celá totalitarizmom páchnuca mašinéria OČTK. Vo Veľkej Británii nie.

Prečo si my tu na Slovensku berieme zo Západu ako príklad len to najhoršie ?