Nie iba Fico-spravodlivosť dnes na GP vyhrala

29. novembra 2022, medvedar, Nezaradené

To, čo dnes urobil generálny prokurátor Maroš Žilinka, muselo potešiť každého priaznivca právneho štátu, bez ohľadu na jeho politické preferencie. Keď ochladnú vášne, príde na to aj súdna časť vládnej koalície. Veď mnohí z nich môžu byť o pol roka opozičnými poslancami. A potom sa im Žilinkova právomoc podľa paragrafu 363 zíde.

Veta, ktorú v odôvodnení svojho rozhodnutia generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka použil, by mala byť vyrytá do mramoru na budove Ústavného súdu v Košiciach, ale aj Najvyššieho súdu v Bratislave. Áno, ak chce byť Slovensko právnym štátom, potom v ňom musí platiť zásada, že TÚŽBA VYŠETRIŤ A POTRESTAŤ NESMIE STÁŤ NAD ZÁKONNOSŤOU.

Táto zásada dnes pomohla Ficovi a spol. Som si ale istý, že v budúcnosti pomôže aj mnohým iným ľuďom, ak sa stanú objektom politickej šikany vlády. Som si istý, že krvavé oči pomsty s odchodom tejto vlády zo Slovenska nezmiznú. Nikto, ani OĽaNO, Matovič či Lipšic nemajú, bohužiaľ patent na zneužívanie orgánov činných v trestnom konaní voči svojim politickým oponentom, voči opozícii a jej sympatizantom. Jediné, čo ich zadrží, bude konanie statočných prokurátorov a sudcov. -Právnikov, držiacich sa zásady nadradenosti zákonnosti nad všetky túžby a pomstychtivé päste.