Ruské deti budú po ukrajinskom“oslobodení Krymu a Donbasu“ opakovať ročníky !

24. novembra 2022, medvedar, Nezaradené

Poradkyňa ukrajinskej ministerky školstva- akási pani Ivana Koberniková – podľa ukrinfo včera prezentovala program, ktorý čaká asi milión ruskojazyčných detí z Krymu, DNR a LNR potom, čo budú tieto oblasti opäť ukrajinské. Program má dva základné body.

Po prvé, všetky ruské deti budú musieť opakovať ročník, ktorý uzavreli ešte v ruštine. Budú ho musieť absolvovať ešte raz,-tentokrát v ukrajinčine. Deti tak majú plynulejšie nabehnúť na ukrajinský vzdelávací systém. Ukrajinský systém je totiž oveľa modernejší ako ruský. Je to totiž systém európsky !

Po druhé, ruské deti následne prejdú tzv. programom integrácie. Ten sa na Západe uplatňuje na deťoch prisťahovalcov z afrických a ázijských krajín,-aby si zvykli nielen na novú reč ale aj na inú civilizáciu a západnú kultúru.

Ruskojazyčné deti na Kryme a na Donbase sa vraj už tohto integračného programu nevedia dočkať….

Ruská Štátna duma naproti tomu včera prijala novelu zákona o zákaze propagandy pedofílie, propagandy LGBTI a propagandy zmeny pohlavia.

Ukrajinská tajná služba SBU podľa ukrinfo dnes zatkla mužov, ktorí prevážali Chersončanov na ľavý, Rusmi obsadený breh Dnepra. O prevoz mali záujem ľudia, ktorí si želajú žiť v Rusku a nestihli sa pred príchodom ukrajinských osloboditeľov evakuovať. -Nuž tak.