Stalingrad sa dnes vrátil k svojmu slávnemu menu

19. novembra 2022, medvedar, Nezaradené

Rozhodnutím mestských a oblastných úradov sa dnes Volgograd zmenil na Stalingrad. Deje sa tak 9 krát do roka. Napríklad na 9, mája alebo aj dnes- keď v Rusku oslavujú začiatok operácie, vedúcej ku konečnému zničeniu nemeckej fašistickej armády gen. Paulusa.

Z praktických dôvodov úplný návrat Volgogradu ku svojmu pôvodnému menu Stalingrad už nie je možný. Preto sa mestské a regionálne úrady aspoň v deň jeho slávnych výročí snažia vrátiť metu jeho veľkolepý názov. Nejde iba o formálny akt. Oddnes rána do zajtra rána bude pri vstupoch do mesta nápis Volgograd zakrytý nápisom Stalingrad. V masmédiách sa zmienky o Volgograde nahrádzajú zmienkami o Stalingrade. Volgogradskí športovci dnes tiež nastupujú na svoje zápasy v špeciálnych dresoch s názvom Stalingrad. -Vec u nás skôr kuriózna je v Rusku možná a pochopiteľná.

Odporúčam do pozornosti všetkým, ktorí -tak ako nemecký kancelár Scholz by radi zmazali nepríjemné spomienky z 2.svetovej vojny čoraz väčším angažovaním sa v novej vojne „západnej civilizácie“ proti „barbarskému ruskému východu“. Plán Barbarossa 2.0 totiž skôr-neskôr v Rusku narazí na nejaký ten nový Stalingrad.

PS: Zajtra sa mesto zase vráti ku svojmu mestu Volgograd. A s ním si bude musieť vystačiť po väčšinu roka.