Založ si blog

ŤAPŠA, nie tepša, milý bulvár !

Aj keď existujú nárečové modifikácie tohto ľudového názvu pekáča, správnym je slovo ŤAPŠA. Inšpiráciou asi bola ťapnutý, ťapatý tvar širšieho a plytšieho pekáča, v akom sa vypekali kačice, husi, ale aj iné druhy potravín. Najlepšie ťapše sú hlinené, urobené kvalitnými hrnčiarmi tak, aby odolali silným teplotám. Slovo „ťapša“ vo význame nadávky naznačuje, že oná žena – ťapša, – má riadne veľký „pekáč“ alebo riadne horúci „pekáč“ a má problém si tento „pekáč“ obvyklou cestou ako-tak vychladiť.

Jedna takáto ťapša včera musela odolať tiež pomerne silnému náporu horúčavy. Treba však povedať, že si o to už dávno koledovala. V diskusiách s názorovými oponentmi ich nielen verbálne napádala ale neraz sa ich aj pred kamerou všelijako dotýkala, klepkala po rukách, po ramenách -k hrubšiemu fyzickému kontaktu chýbal len krok.

Včerajší výpek odštartoval práve takýto kontakt-keď posilnená podpornou skupinou ťapša strhla oponentke z hlavy čiapku. O priebehu vypekačky už potom rozhodli silné ruky bývalej tenisky.

Na celom incidente podporovateliek najlepšej vlády v histórii Slovenska nie je nič zaujímavé. Typický bulvárny príbeh. Dúfajme, že sa aspoň ním Slovensko vo svete trochu zviditeľní. Lebo bitky v parlamente už boli. Aj facky. Napríklad pred časom aj v pražskom. Ale bitky medzi posklankyňami-nota bene pôvodne z toho istého vládneho košiara ešte nie. Takže čakajme na nejaký ten pekný hajlajt v nejakom bulvárnom svetovom médiu.

Náš bulvár bude mať ešte chvíľu o čom písať. Nech. Ale nech je to aspoň spisovne. Takže ešte raz, – tá čo dostala na pekáč, bola ŤAPŠA.

Nielen nadávky ale aj klamstvá – stand-up humor z dielne Denníka N pokračuje

16.06.2024

Denník N uverejnil správu, že SR ani tretia agentúra – Moody´s nezhoršila rating. Ponechala nám A2, . „no s negatívnym výhľadom“. Normálny človek by si myslel, že nám agentúra rating ponechala ale výhľad zhoršila. Ono je to však inak, – agentúra nám nechala presne taký rating i presne taký výhľad, ako sme mali – teda A2 s negatívnym [...]

…“a tiež atentát na predsedu vlády“

14.06.2024

Tento skromný vetný prílepok venovala odchádzajúca prezidentka Slovenskej republiky najbeštiálnejšiemu politického zločinu, aký sa kedy stal v novodobej slovenskej histórii. Prezidentkin prílepok bol k čomusi, čo nemalo a nemá s politickým atentátom žiadnu politickú relevanciu. Ide tu o prílepok k pripomienke útoku mladého človeka / indoktrinovaného vplyvmi zo [...]

Strýko George vybaví: z Mgr. Čaputovej profesorka – alebo príležitostná STAND-UPistka ?

13.06.2024

Tak sme sa konečne dozvedeli, kam bude odložená pani Zuzana Čaputová. Svoje ďalšie uplatnenie minimálne na 15 rokov /toľko jej chýba do dôchodku/ vraj nájde v akademickej sfére. -Uľavilo sa mi, -mohlo to byť aj horšie… Onedlho budeme svedkami úkazu, aký sa pro-západne orientovaným politikom mimo služby /napr. I. Radičovej/ stáva pomerne často. Budeme svedkami [...]

Moskva / Lekár / Sanitka / Záchranka /

Desiatky ľudí v Moskve skončili v nemocnici. Otrávili sa šalátom z donáškovej služby

17.06.2024 14:11

U všetkých nakazených sa zistilo, že majú príznaky botulizmu.

Jozef Hanuska

Skutok preklasifikovali. Synovi smutne známeho vraha hrozí za brutálnu vraždu ženy doživotie

17.06.2024 13:50

Polícia v januári informovala o náleze tela ženy bez známok života v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia pátra po nezvestnom 15-ročnom Marošovi z Bratislavy

17.06.2024 13:40

Odišiel v sobotu z miesta svojho bydliska na Bagarovej ulici v hlavnom meste na neznáme miesto.

Tomáš Taraba

Taraba nečakane zahlasoval: štáty EÚ schválili normu o obnove prírody, nariadenie prešlo len tesne

17.06.2024 13:30, aktualizované: 14:19

Nariadenie vyžaduje, aby členské štáty zaviedli opatrenia na obnovu aspoň 20 percent pevninských a morských oblastí EÚ do roku 2030.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 441
Celková čítanosť: 2060406x
Priemerná čítanosť článkov: 4672x

Autor blogu

Kategórie