Založ si blog

Kto je zúfalý-Putin či Západ ?

Chcel som si dať od blogovania aspoň týždeň pauzu. Veď je aj mnoho inej roboty, ako tu presviedčať presvedčených, prihovárať sa slepým hluchonemým alebo jedovať amerických trolíkov. No ale momentálne sa to nedá. Ak sa chce byť človek informovaný aspoň o športe a správach o počasí, nedá sa mu, aby sa nestretol z hysterickými mediálnymi titulkami. Napríklad

  • mobilizácia Putinove problémy nevyrieši,
  • mobilizovaní nemusia Putinovi stačiť,
  • Rusi masovo demonštrujú proti Putinovej mobilizácii,
  • Rusi si podĺa návodu na internete lámu ruky, aby nemuseli na vojnu,
  • Rusi si kupujú jednosmerné letenky do zahraničia,
  • snaha Putina je zúfalá,
  • Putin stráca nervy,
  • Putin priznal prehru

Čítajúc tieto riadky som si pomyslel, že som asi čosi prespal. Vojenské aktivity na Ukrajine asi skončili drvivou prehrou Putina. Chvíľu som bol mimo mediálnu bublinu,-a hľa, čo sa zatiaľ udialo. – Až podrobnejší pohľad na médiá, naše, ale najmä zahraničné ma vyviedol z omylu. Na východnom fronte sa v podstate nič zvláštne nestalo. Ani v Rusku sa nič neočakávané nestalo. OS RF sa akurát rozhodli čiastočne mobilizovať niektorých záložníkov a zoči-voči priamej agresii NATO do RF sa rozhodli zvýšiť svoj početný stav o 300 tis. mužov. Zelenskij ešte na jar vyhlásil totálnu mobilizáciu mužov a aj časti žien. Do zbrane povolal penzistov nad 60 rokov, z väzenia prepustil väzňov. A čo vtedy na to médiá ? Nuž rozplývali sa nad ochotou prostých ukropov „brániť svoju vlasť“. Televízie ukazovali bábušky a malých chlopov, ako sa tešia, že dostali do rúk samopaly. Zelenskij na jar mobilizoval a na vojnu poslal dvakrát toľko ľudí ako teraz Putin-no odozva vtedy žiadna – a teraz už tretí deň priam pekelná. Úplná mediálna hystéria.

Čo ja ze touto mediálnou hystériou západných politikov, analytikov a ich mediálnych poskokov ? Prečo je ich krik taký frenetický, taký ohlušujúci ? Nuž samozrejme, príčinou je strach. Strach z toho, že banderovci nesplnia svoju úlohu a západní investori stratia zisky z miliárd, ktoré do projektu porážky Ruska investovali. Popredný Zelenského ideológ Podoljak sa dnes v Kyjeve nechal počuť, že ich ani mobilizácia v RF nezastaví na ich krvavej ceste k ZNIČENIU RUSKA. Teda nie k mieru, nie k „oslobodeniu okupovaných území“, -ale k zničeniu Ruska. Toto je hlavná úloha, ktorú banderovci v roku 2014 dostali a ktorú teraz horúčkovito napĺňajú.

Pokrivené právo, ktoré u nás umlčalo alternatívne médiá a prísun informácií z väčšiny krajín sveta /RF, Číny, Indie, Iránu, Pakistanu, Latinskej Ameriky, ale aj Srbska a Maďarska/ nedovoľuje našim ľuďom, aby sa oboznámili z pohľadom druhej strany. Každá informácia z ruských médií je vraj propagovaním vojny a schvaľovaním agresie. Zaujímavé, ale čo už. Prežili sme v 50-tych rokoch už takéto mediálne absurdity..

Zaujímavé ale je, že „naše“ médiá našim slovenským ľuďom neposkytnú nielen ruské ale ani autentické ukrajinské- z vládnych zdrojov pochádzajúce – správy a vyhlásenia. Napríklad dnes toto Podoljakovo o krvavej ceste k zničeniu Ruska. Čoho sa páni mediálni manageri boja ? Že zistíme, akú partičku to na východ od Čiernej n.T. podporujeme ? Ale ve´d to tu o nich väčšina Slovákov aj tak vie. Stačí pripomenúť prieskum verejnej mienky o tom, komu Slováci pri vojenskom konflikte na UA držia palce…

Bola by to taká veľká „podpora vojny“, keby sa naši ľudia dozvedeli, že Putin s mobilizáciou dlho váhal, lebo chcel Rusom čo najdlhšie dožičiť komfort mierového života ? Bolo by také hrozné sa dozvedieť, že rozhodnutie o mobilizácii Putin urobil nielen pod tlakom jastrabov z GŠ OS RF, ale najmä pod spontánnym tlakom ľudí z regiónov Ruska ? Bolo by také hrozné informovať, že v RF už dva-tri týždne beží neformálna spontánna mobilizácia, ktorú inicioval svojou výzvou čečenský prezident Kadyrov ? Táto výzva sa stretla s prekvapujúcim porozumením. V Čečensku, Ingušsku, Dagestane, v Jakutsku, v Komi, v iných častiach Sibíri a samozrejme najmä v európskej časti Ruska. Oblasti a samosprávne subjekty federácie sa iniciatívne chopili úlohy vystrojiť za svoju oblasť do armády RF aspoň jednu brigádu. To čo teraz Putin urobil, je iba dodatočné formálne schválenie a sociálno-právne zastrešenie tejto iniciatívy.

Rusko nemobilizoval Putin. Rusko sa bez jeho zjavného pričinenia mobilizovalo akoby samo. Zdola. A tak ako sa mobilizovalo z vôle ľudí, tak teraz títo ľudia hovoria o spontánnom vyhlásení DRUHEJ VLASTENECKEJ SVJAŠČENNEJ VOJNY. – Pozor, nie Ukrajincom, – ale armádam NATO a USA.

Rusko mobilizovalo, lebo dnes už nikto v Rusku nepochybuje, že OS RF bojujú s NATO. Rusko mobilizuje, lebo chce stabilizovať front, vytvoriť podmienky pre účinnú obranu Donbasu a Novoruska-a predovšetkým preto, aby sa aj na druhej strane začalo hovoriť o obnove mierových rokovaní. Bez absurdných podmienok. Bez kľučiek a maskovačiek nových proti-ofenzív. Stabilizovať front znamená vytvoriť nekrvavú cestu-nie k z ničeniu Ukrajiny, ale k prímeriu a mieru. A následnému pokojnému súžitiu RF a UA, dvoch krajín, ktoré budú rešpektovať historické status quo a pokúsia sa obnoviť vzájomne výhodnú ekonomickú a občiansku spoluprácu.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1959061x
Priemerná čítanosť článkov: 4687x

Autor blogu

Kategórie