Založ si blog

Prečo budú na Donbase a v Novorusku referendá ?

„Naše“ médiá píšu o akejsi panike, ktorá vraj chytá Rusov, žijúcich na Ukrajine a núti ich urýchľovať referendá o pričlenení obsadených oblastí k Ruskej federácii. Vraj je to panika, vyvolaná „úspešným“ postupom banderovcov na územia kontrolované Rusmi.

Takéto tvrdenie je nezmysel. Je chybné z obsahového i formálneho hľadiska. Z formálneho hľadiska- o referendách sa hovorí už vyše pol roka. Už viac ako mesiac sú pripravené a vytlačené aj referendové otázky, spracovaný systém ich vyhodnocovania a overovania. Z obsahového hľadiska-referendá sú výsledkom tlaku ľudí zdola. Rusi žijúci na Ukrajine vedia, že jedinou zárukou pre ich život, zdravie a majetok je schovať sa pod ochranné krídla Veľkého Ruska. Ako občania RF dostanú občianske práva silnej krajiny, dostanú pasy, sociálne výhody, právnu ochranu majetku, osobné slobody a pod. Nebudú tak iba položkou na šachovnici generálneho štábu. Nemusia sa báť, že ich velenie RF z dôvodov vojenskej stratégie najprv oslobodí a potom ponechá napospas pomstivým banderovcom /ako sa stalo ľuďom pri Kyjeve a Charkove/.

Aj pre Ruskú federáciu bude vykonanie referenda o pričlenení Donbasu /DNR, LNR/ a Novoruska /Cherson, Nikolajev, Zaporožie, Krivij Rog/ k RF výhodné. Kladným výsledkom referenda /ktoré samozrejme farizeji na Západe „nikdy neuznajú“/ dostanú Rusi do rúk silný argument na medzinárodnom fóre. Ale aj silný argument v bilaterálnom vyjednávaní s Ukrajinou o prímerí či o mieri. No asi najviac sa tomu potešia ruskí odborníci na medzinárodné právo a velenie OS RF. Aj keď Západ tvrdí opak, usilujú sa totiž predstavitelia Moskvy v prípade konfliktov v Kosove, Sýrii, v Podnestersku, Karabachu, v Abcházii, Južnej Osetii a aj na Ukrajine postupova formálno-právne korektným spôsobom. Tak to riešili aj na Kryme: najprv referendum o samostatnosti a potom už na báze krymskej samostatnosti refefrendum a pričlenenie k RF. Nech si Západ povie čo chce, medzinárodnoprávne je to takmer čisté.

Referendám sa potešia aj velitelia vojenských operácií na Ukrajine. Doteraz sa ich aktivity mohli nazývať iba ako „špeciálne operácie“, teda nie vojna.Primerane k tomu mohli OS RF využívať iba limitované sily a prostriedky. Ciele ich bojových aktivít mohli byť iba vojenské /aj keď sa to v praxi nedá vždy dodržať/. OS RF boli totiž pri Nikolave, Chersone, Zaporoží či Krivom Rogu na území cudzieho štátu,-Ukrajiny. Po úspešných referendách a pričlenení týchto oblastí k RF budú OS RF na domácom, ruskom území. Budú teda môcť využiť všetky sily a prostriedky a zasahovať všetky ciele, aké je pri obrane vlasti zasiahnuť možné a potrebné. Vojaci nebudú musieť brať ohľad na civilnú infraštruktúru, na civilné výrobné kapacity, na ochranu formálnych predstaviteľov bývalej /ukrajinskej/ moci. Cesty, mosty, elektrické vedenia, fabriky, obchody…budú OS RF brániť ako svoje vlastné, ruské. Voči kadejakým pro-kyjevským mocipánom, úradníkom, nelojálnym predstaviteľom školstva, kultúry a spoločenských organizácií budú môcť zasahovať ako voči vlastizradcom. A naopak, záujemcom o prácu v polícii, administratíve, v armáde budú môcť,-už ako ruským občanom, otvoriť dvere dokorán.

Takže o tomto sú tie referendá. Nie o panike, ale o chladných racionálno-právnych a bezpečnostných rozhodnutiach. Nuž a práve preto, že ich finálny efekt bude veľmi citeľný, sa ich Kyjev tak obával a obáva. Dokonca tak, že kvôli nim pri Chersone rozbehol neúspešnú protiofenzívu. A pri Charkove chystá druhú etapu o niečo úspešnejších operácií.

Zabrániť ľuďom prejaviť svoju vôľu – to niekedy treba aj za cenu tisícov zmárnených životov zmobilizovaných vojakov. -Veď vojna, to je len pokračovanie politiky násilnými vojenskými prostriedkami.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1960260x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie